Trojans juhlii Naisten I-divisioonan mestaruutta

30.7.2018Kuopion Keskuskentällä pelatussa loppuottelussa kaatui Kuopio Steelers Naiset lukemin 17–42 (3–24).

Turku Relico Trojans Women juhli lauantaina Naisten I-divisioonan mestaruutta. Kuopioon matkanneet turkulaisnaiset päihittivät finaalissa Steelers Naiset lukemin 17–42 (3–24). Täksi kaudeksi jenkkifutiskartalle palanneet turkulaiset jatkoivat omaa tappiotonta recordiaan ja katkaisivat vastaavasti hyvän vastuksen tarjonneen Steelersin voittokulun.

– Mulla oli aika hyvä fiilis meidän joukkueesta heti alkuun. Saatiin oma heittopeli rullaamaan ja löydettiin sitä kautta tilaa kentältä, kommentoi Trojans pelinrakentaja Jonna Hakkarainen peliä.

Trojans otti komennon kentällä heti alkuvihellyksestä. Turkulaisten hyökkäys eteni Hakkaraisen johdolla päämäärätietoisesti eteenpäin eikä Steelers tahtonut löytää lääkkeitä heidän pysäyttämiseen. Steelersin avauspuolikkaan ainoa pistesuoritus tuli kenttäpotkumaalista.

– Peli oli koko ajan meidän käsissä. Heitto oli auki ja (Kirsti) Nirhamo sekä (Jutta) Luhtala ottivat hyviä koppeja. Steelersin puolustuksen fyysisyys kuitenkin hieman yllätti meidät – Essi Saastamoisen niitit tuntuvat vieläkin kropassa, kertoi Hakkarainen.

Ottelun kuva toisella puoliajalla oli ensimmäisen kaltainen. Steelers yritti kaikkensa, mutta Trojans puolustus ei antanut jaardiakaan ilmaiseksi ja onnistui vastaavasti omilla hallintajaksoillaan kasvattamaan omaa pistetiliään. Kuopiolaiset pääsivät kyllä etenemään varsin mallikkaasti, mutta yritykset joko loppuivat auttamatta kesken tai turkulaispuolustus pakotti heidät punttaamaan. Steelersin juoksuhyökkäykselle Hakkarainen jakaakin kehuja.

– Steelersin keskushyökkääjä Laura Pulkkinen painoi hyvin jaardeja eteenpäin.

Ottelussa viisi maalia alustanut ja itse yhden touchdownin viimeistellyt Hakkarainen johti joukkueensa hyökkäystä varmoin ottein. Heitto kulki ja tarvittaessa Lea Kaszas keräsi jaloilla tarvittavat jaardit. Steelersin maalit syntyivät ottelun loppuhetkillä, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Kuopiolaiset tarjosivat upean vastuksen ja peli oli kaikin puolin viihdyttävää jenkkifutista. Tappiostaan huolimatta, Steelers nähdään ensi kaudella Naisten Vaahteraliigassa, johon se on Trojansin ohella jo lunastanut paikkansa.

Aurajoen ylpeyden kausi ei suinkaan lopu tähän vaan jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua välieräottelulla Helsinki Wolverinesia vastaan. Tällä kaudella I-divisioonan voittajalla on mahdollisuus viedä nimiinsä myös Naisten Vaahteraliiga. Hakkarainen odottaakin helsinkiläisten kohtaamista innolla.

– Aiomme treenata ihan sikana! Katsotaan, jos tuomme peliin jotain uutta. Toisaalta, meidän peruspeli on kyllä uomissaan – tulee hyvä matsi.

 

Naisten I-divisioona, Finaali:

LA 28.07.2018 | 15:00 | Keskuskenttä, Kuopio:

Steelers – Trojans 17–42 (3–24)