Muutoksia SAJL:n viestinnässä – Laurila siirtyy uuteen työhön

7.8.2018


Jatkossa viestinnästä vastaa viestintäkomitea

SAJL:n viestinnässä tehdään uudelleenjärjestelyitä syksyn aikana. Viestintäpäällikkö Mika Laurilan siirtyessä elokuussa uusiin tehtäviin, organisoi SAJL sekä viestinnän sisällöntuotannon että johtamisen uudelleen.

Hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen kertoo muutosprosessin olevan jo käynnissä.

– Laurila kertoi suunnitelmistaan jo hyvissä ajoin ennen EM-kisoja, mutta halusimme rauhoittaa kisaviestinnän ja siksi julkistamme asian vasta nyt. Toimenpiteet kattamaan kuluvan kauden viestinnän onkin jo pitkälti toteutettu ja ensi vuonna käynnistyvän uuden strategiakauden osalta viestintä ja sen toteutustavat arvioidaan syksyn aikana hallituksessa viestintäkomitean avustamana.

Laurila korostaa, että vaikka uudet haasteet vievätkin hänet sekä yritysmaailmaan että jatkamaan yliopisto-opintoja, hän pysyy edelleen lajin parissa. Hän on yksi viestintäkomitean jäsenistä.

– Kaksi ja puoli vuotta intensiivistä ja hektistäkin jenkkifutista on opettanut paljon siitä, miten suomalainen jenkkifutis pyörii ja herättänyt myös ajatuksia siitä, miten sen olisi hyvä tulevaisuudessa pyöriä. Samalla on kertynyt runsaasti kontakteja niin seuratasolla kuin media-alallakin. Olisi itsekästä viedä tuo kaikki hiljainen tieto mukana.

– Muun muassa tämän vuoden TV-lähetysten toteutuksesta vastaan loppuun asti ja siltä osin kun aikaa riittää, olen mukana myös Vaahteraliigan viestinnässä. Todennäköisesti löydän itseni viikonloppuna katsomassa Naisten Vaahteraliigan välieriä ja teen sieltä jotakin viestintään liittyvää. Fanni Mikkosen kanssa olemme puhuneet Suomijefu-dokumentin tekemisestä SAJL:n 40-vuotisjuhlaan liittyen ja Roostersin tarinaa kirjoittava Kari Ketonen on saanut minut innostumaan suomalaisen jenkkifutiksen historiikin kirjoittamisesta. Aika näyttää, mitä kaikkea ehtii tekemään.

Jatkossa Laurila toivoisi erityisesti sisällöntuotantoon lisää tekeviä käsiä.

– Syksyllä SAJL lanseeraa uuden toimintastrategian, jossa vahvana teemana on tekeminen. Viestinnän kenttä tarjoaa tekemistä monelle – on se sitten kirjoittamista, kuvaamista, somettamista, äänittämistä tai puhumista. Toivon mukaan myös lajiliiton viestintään tulee jatkossa mukaan sitoutuneita viestinnän tekijöitä, jotka tuolla panoksellaan edesauttavat lajia näkymään ja kasvamaan.

Noronen haluaa kiittää Laurilaa hyvästä työstä ja panostuksesta lajin parissa.

- Kuluneina vuosina Laurila on ehtinyt viedä lajiviestintää eteenpäin erinomaisesti ja arvostan suuresti sitä lajirakkautta, jota Laurila on osoittanut työssään. On hienoa, että lajimme saa jatkossakin hänen osaamisensa käyttöönsä toisenlaisessa roolissa.

Laurilan viimeinen työpäivä viestintäpäällikkönä on tiistai 7. elokuuta.