Tinamalja Rovaniemelle

22.8.2018


3-divisioonan mestarijoukkue - Rovaniemi Nordmen.
3-divisioonan mestarijoukkue - Rovaniemi Nordmen.
Vas. Alfonso Ikäheimo ja Ralf Pineda.
Vas. Alfonso Ikäheimo ja Ralf Pineda.

Vas. Tommi Puranen, Oskari Kurtti, Aleksi Statsevich ja Elias Id iloitsevat voitosta.
Vas. Tommi Puranen, Oskari Kurtti, Aleksi Statsevich ja Elias Id iloitsevat voitosta.

III-divisioonan mestaruus tuli Nordmenille tappiottoman kauden päätteeksi. Nordmenin tarkasti pelannut puolustus ja pitkät heittopelit ratkaisivat ottelun.

 

III-divisioonan mestaruudesta eli Tinamaljan voitosta pelattiin lauantaina 18.8. Rovaniemellä Susivoudin kentällä. Vastakkain olivat runkosarjan puhtaalla pelillä voittanut Rovaniemi Nordmen ja Tampere Saintsin kakkosjoukkue Patriots. Patriots oli kukistanut välierässä Sipoo Bulldogsin 31 – 9.

I neljänneksellä pelinrakentaja Ralf Pineda löysi heittopelillä laitahyökkääjä Alfonso Ikäheimon. Lisäpistepeli blokattiin. Nordmen johti 6-0.

Nordmen sai hyökkäys sai tehdät töitä hartiavoimin läpi tasaisen ottelun. Patriots ei antanut mitään ilmaiseksi. Nordmenin puolustus pelasi kuitenkin tarkasti eikä päästänyt maalientekoon edes Tampereen kokenutta liigajyrää Matti Airaksista.

Seuraava pistesuoritus tehtiin III neljänneksellä kun Hannes Harju teki 55-jaardisen maalin Pidedan heitosta. Kaksi lisäpistettä Nordmenille teki Eino Kalliomäki.14-0

Alfonso Ikäheimo teki toisen henkilökohtaisen maalinsa III neljänneksellä 45 jaardin heittopelistä. Tomi Väänen potkaisi lisäpisteen ja tilanteeksi 21-0 Nordmenille.

Patriotsin pelinrakentaja Lari Siitonen viljeli heittopeliään laajalti, mutta ei tässä ottelussa saanut ratkaisevia onnistumisia. Pallo liikkuikin pääosin keskikentällä. 

Ottelun kulkua kuvaa hyvin, että ottelun turn overit tapahtuivat vasta loppuvaiheessa. Aleksi Statsevich peitti irtopallon lentopotkutilanteessa. Ottelun ensimmäinen turn over tapahtui vasta viimeisellä jaksolla, kun Nordmenin Petri Korhonen peitti rähmäyksen.

Rafael Pineda paketoi ottelun rovaniemeläisille viimeisen jakson loppuminuuteilla. Hänen syötönkatkonsa ja sen palautus 60 jaardia aina maaliin asti sinetöin ottelun voiton. Rovaniemi voitti ottelun 27-0 ja varmisti 3-divisioonan mestaruuden.

Nordmenin valmentajina ovat toimineet Rafael Pineda ja Teemu Nätynki hitsasivat toimivan joukkueen, jossa oli  muknan myös muutamia pelaajia Ruotsista Luleå Eskimosin riveistä.

Rovaniemi Nordmenin puheenjohtaja Jani Alapalosaaren mukaan seura ei vielä sanoa varmuudella,  että ottaako joukkue paikan ensi kaudeksi 2. divisioonasta.

Amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura Nordmen on perustettu vuonna 2013. Seuran toiminta on kasvanut vuosien varrella. Nordmenilla on myös 2. divisioonassa pelaava naisten joukkue ja lisäksi käynnissä Opetus- Kulttuuriministeriön tukemaa junioritoimintaa.
Seura on käynnistänyt myös amerikkalaisen jalkapallon toimintaa Torniossa.

 Artikkeli ottelusta Lapin Kansassa