U13-junioreiden SM-sarjassa edessä välierät

24.8.2018


Kahdeksan joukkueen sarja huipentuu pudotuspeleihin

U13-junioreiden SM-sarjassa on edetty runkosarjan jälkeen välierävaiheeseen. Kahdeksan joukkuetta pelasi yksinkertaisen runkosarjan, jonka voitti Helsingin East City Giants puhtaalla pelillä. Porvoon Butchers sijoittui toiseksi. Nämä joukkueet myös isännöivät lauantain välieräotteluita. Kolmanneksi sijoittui Seinäjoki Crocodiles ja neljänneksi Jyväskylän Jaguaarit. ECG (7-0), Butchers (5-2) ja Crocodiles (4-3) pelasivat ikäluokan välierissä myös viime kaudella. Jaguaarit (4-3) puolestaan on sarjanousija raivaten heti tiensä mitalipeleihin. Tällä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäivät viidenneksi sijoittunut Espoo Wolverines (3-4), kuudes Helsinki Wolverines (3-4), seitsemäs Helsinki Roosters (2-5) ja kahdeksas Vaasa Royals (0-7). Kuluneella kaudella ikäluokassa pelataan SM-sarjaa toistamiseen ja mukaan on tuotu mm. normaalit aloituspotkut ja puntit sekä lisäpisteet.

East City Giants kohtaa lauantaina Velodromin harjoituskentällä Jaguaarit. ECG voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen toukokuussa lukemin 46-0 Helsingissä pelatussa ottelussa. ECG lähtee hallitsevana Suomen mestarina ennakkosuosikkina otteluun, mutta Jaguaarien kausi on ollut noususuhdanteinen, joten sillä on varmasti yllätyksen paikka ottelussa. Joukkueet pelaavat suurilla yli kahdenkymmenen pelaajan rosterilla, joten molempien joukkueiden valmentajat saavat varmasti niin hyökkäyksen kuin puolustuksen puolella kentälle vahvat miehistöt.

Runkosarjan toiseksi sijoittunut Porvoon Butchers kohtaa toisessa välierässä Porvoossa niin ikään lauantaina Seinäjoki Crocodilesin. Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kertaalleen kesäkuussa ja tuossa ottelussa Butchers voitti selkein lukemin 68-18. Tuon kohtaamisen jälkeen Crocodiles on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua kun taas Butchers on hävinnyt kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi. Butchers pelaa huomattavasti pienemmällä pelaajaringillä kuin Crocodiles, joten tässä saattaa piillä yksi ottelun ratkaisun mahdollisuuksista Crocodilesin kannalta.

Välierien voittajat etenevät sunnuntaina 2.-3.9. pelattavaan SM-finaaliin.

 

U13-junioreiden SM-sarja, välierät:

Lauantai 25.8. klo 14.00 Velodromin harjoituskenttä, Helsinki

East City Giants – Jyväskylä Jaguaarit

Lauantai 25.8. klo 12.00 Porvoon pallokenttä

Porvoon Butchers – Seinäjoki Crocodiles