Spagettimalja 2018

30.8.2018Wolverinesin pelaajaluettelo välieräottelussa
Wolverinesin pelaajaluettelo välieräottelussa

Eaglesin pelaajaluettelo välieräottelussa
Eaglesin pelaajaluettelo välieräottelussa

Helsinki Wolverines ja Kotka Eagles mittaavat toisensa I-divisioonan loppuottelussa la 1.9. klo 17.30 Brahen kentällä Helsingissä.

Spagettimalja kokoaa Bragulle kaikki tasokkaan jenkkifutiksen ystävät. Vastakkain ovat puhtaalla pelillä sarjan taivaltanut Helsinki Wolverines ja loistavan nousijajoukkuekauden pelannut Kotka Eagles.

Tulossa on näyttävä ja viihdyttävä ottelu, sillä molemmilla joukkueilla on hyökkäysmiehistöt joilla voi paukuttaa reilun määrän pisteitä. Ottelun voittaja tulee kuitenkin olemaan se, jonka puolustus on kehittynyt finaaliin mennessä enemmän.

Runkosarjan keskinäiset ottelut menivät Helsinki Wolverinesille 2-0.

2.06.
Eagles  -  Wolverines24 - 48 (12 - 14) Tilastot
16.07.
Wolverines  -  Eagles53 - 30 (32 - 12) Tilastot
   

Niclas Carpelan johtaa Eaglesin joukkoja kokeneen kenraalin lailla. Carpelanille tuleva Spagettimalja on jo yhdeksäs. Eaglesin pelinrakentaja omaa kyvyn nähdä mihin palloa voi toimittaa. Pallokontrolli ja ajan syöminen pelikellosta ovat avainasemassa finaalissa ja tästä iso osa lankeaa sarjan parhaalle kotimaiselle keskushyökkääjälle Ville Hämäläiselle.
Jos kotkalaiset mielivät voittaa tämän ottelun, on heidän jaksettava pelata myös toinen puoliaika loppuun asti ilman isoja virheitä.

Yksi ottelun ratkaisu tulee olemaan millä tavalla Eaglesin valmennus on löytänyt Wolverinesin puolustuksesta sopivia hyökkäyskohteita. Wolverinesin pieni ongelma on ollut löytää 11 tasaisesti suorittavaa puolustajaa kentällä samanaikaisesti. Kari Titolan puolustus on kehittynyt kesän aikana , mutta se antaa edelleen ajoittain isoja pelejä vastustajalle. Juoksupuolustuksen lukko loukkaantumista kärsinyt ranskalainen tukimies Quentin Coulpin olisi iso mies viimeiseen taistoon. Teräväliikkeinen nuori safety Arttu Ketonen teki välieräottelussa syötönkatkosta komean 90 jaardisen maalin.

Wolverinesia on lähes mahdoton pysäyttää jos joukkue saa salama-alun itselleen. Karkukamatkalle joukkuetta ei voi päästää, sillä kenttäkapteeni Robert Johnson on heittopelissään lähes erehtymätön. Hän on pystynyt lähes leikittelemään muiden joukkueiden puolustuksilla. Tempoero on finaalijoukkueiden välillä iso. Johson väsyttää puolustuksen hetkessä ja pystyy toimittamaan pallon maalialueelle muutamalla pitkällä heittopelillä. Pääkohteinaan pikkuveli Cedric Johnson, maajoukkuemies Marcus Siiskonen tai laitahyökkääjäeliittiin kiilava Arttu Erkkilä.

Amerikkalaisvahvistuksilla on isot saappaat täytettävinä ottelussa. Kotkan LaMiquell  "Munchie” Roberts on ollut sarjan tuotteliain laitahyökkääjä. Hänen harteillaan on isojen pelien viitta. Linjapuolustaja Kaleb Wezdenkon haasteena on aiheuttaa painetta Johnsonille. Kolmas Eaglesin amerikkalaisvahvistus keskushyökkääjä/takamies Jerell Jones on palannut kotimaahansa ja toimii New Yorkin osavaltiossa sijaitsevan Nyack high schoolin päävalmentajana toista vuotta.

Wolverinesin riveissä Lindenwoodissa yliopistopalloa pelannut Kam Harris voi nousta ottelun jokeripelaajaksi. Harrisin juoksujen teholuvut ovat noussut samalla, kun vasen tackle Karri Kuuttila on palannut pelaavaan kokoonpanoon. Harris omaa nopeutta sekä taklauksenmurtokykyä ja pystyy tuomaan lisää voimaa hyökkäykseen. 

Kenttäasemapelissä onnistuminen on iso tekijä amerikkalaisen jalkapallon otteluissa. Erikoisjoukkuenäkymät ovatkin kohtuullisen tasaiset molemmilla joukkueilla. Mika Kulmala pystyy potkimaan kenttäpotkumaaleja Eaglesille ja Munchie Roberts on sähäkän vaarallinen palauttaja. Wolverinesin Teemu Jokinen on potkinut pistepotkuja tasaisesti läpi kauden ja Cedric Johnsonin palloilijan kyvyt ovat erinomaiset erikoisjoukkuetilanteissa.

I-divisioonan finaali Spagettimalja pelataan lauantaina 1. syyskuuta Helsingin Kalliossa Brahen kentällä, Helsingikatu 25a. Ottelun kickoff potkaistaan klo 17.30.

Ottelu on nähtävissä SAJL:n youtube-kanavalla Mika Laurilan selostamana.