Helsinki Wolverines miesten 1-divisioonan mestariksi

1.9.2018


Kuvat:KuuzelaPhotos
Kuvat:KuuzelaPhotos
Spagettimaljassa kaatui Kotka Eagles 42-8 (28-0)

Wolverines päätti voitollaan kahden spagettimaljan tappioputken ja voitollaan nousee Vaahteraliigaan kaudelle 2019.

Eagles aloitti ottelun vahvasti. Se eteni ensimmäisellä hyökkäysvuorolla läpi kentän ja kulutti kelloakin yli puolet ensimmäisestä neljänneksestä, mutta vauhti pysähtyi Wolverinesin 16-jaardin linjalle jaardin vajaaksi uusista yrityksistä. Kotkan edetessä pääasiassa lyhyillä peleillä, Wolverines puolestaan eteni pitkillä peleillä. Arttu Erkkilän ja Kam Harriksen kiinniotoilla päästiin heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla maalialueen tuntumaan, josta Harris juoksi avauspisteet kotijoukkueelle kun ensimmäistä neljännestä oli jäljellä hieman yli kaksi minuuttia.

Eaglesin seuraava hyökkäysvuoro käynnistyi hyvin. Muutamalla heitolla joukkue eteni lähes puoleen kenttään, mutta tie pysähtyi pallonkantajan rähmäykseen heti puolen kentän jälkeen. Eagles puolustus onnistui hidastamaan Wolverinesin hyökkäystä, mutta pysäytykseen asti se ei päässyt. Harris juoksikin Wolverinesin 14-0 johtoon Tomi Jokisen lisäpisteellä, kun toista neljännestä oli jäljellä 8 minuuttia. Kun Eagles päätyi lentopotkuun seuraavassa hyökkäysvuorossa käyttäen kello hieman yli minuutin, oli Wolverinesilla käsissään mahdollisuus lähteä karkumatkalle. Wolverines käyttikin tilaisuuden hyväkseen ja siirtyi 21-0 johtoon Arttu Erkkilän napattua Robert Johnsonin lyhyen heiton hyppysiinsä maalialueella. Seuraavassa hyökkäysvuorossa alkoi olla jo ratkaisun makua. Eagles käynnisti hyökkäysvuoronsa omalta kenttäpuoliskoltaan, mutta pitkä heitto yritys päättyi Richard Chungongin 53-jaardin syötönkatkonpalautusmaaliin. Jokisen potkaistessa lisäpisteen sisään, siirtyi Wolverines puoliajalle 28-0 johdossa.

Toisen puoliajan ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Wolverines eteni tasaisesti lyhyillä juoksuilla ja heitoilla, kunnes Johnson tavoitti Marcus Siiskosen 21-jaardin heitolla maalialueelta. Wolverinesin 35-0 johtoon siirsi kaikki lisäpisteet onnistuneesti potkinut Jokinen. Eagles vastasi pitkällä hyökkäysvuorolla, jonka päätteeksi Niklas Carpelan syöksyi maalialueelle 1-jaardin juoksulla. Eaglesin lisäpistepelissä Carpelanin heitto tavoitti Jani Heinisalon kaventaen tilanteeksi 35-8. Tänään ei kuitenkaan tämän tiukempaa tilannetta. Wolverines teki vielä yhden maalin kolmannen neljänneksen loppuun Niko Kantosen kiinniotolla Johnsonin heitosta puolesta kentästä. Tämän jälkeen lisäpistesuorituksia ei enää nähtykään, vaikka molemmat joukkueet kertaalleen etenivätkin lähelle vastustajan maalialuetta.

Joukkueiden parhaina palkittiin Eaglesin Kaleb Wezdenko ja Wolverinesin Arttu Erkkilä. Wolverines pelinrakentaja Robert Johnson nappasi puolestaan ottelun arvokkaimman pelaajan palkinnon.

Wolverines päävalmentaja Kari Titola oli onnellinen voitosta ja koko joukkueen erinomaisesta pelistä – ”Hienoa nähdä, että koko joukkue pelasi parhaan pelinsä silloin, kun se eniten merkitsi. Erityismaininta puolustukselle, joka vuosi sitten finaalissa päästi 70 pistettä ja tänään teki yhtä monta pistettä kuin päästi.”

 

Wolverines – Eagles 42-8 (28-0)

1. neljännes

7-0 Kam Harris, lisäpiste Tomi Jokinen

2. neljännes

14-0 Harris, lisäpiste Jokinen

21-0 Arttu Erkkilä, lisäpiste Jokinen

28-0 Richard Chungong, lisäpiste Jokinen

3. neljännes

35-0 Marcus Siiskonen, lisäpiste Jokinen

35-8 Niklas Carpelan, lisäpiste (2) Jani Heinisalo

42-8 Niko Kantonen, lisäpiste Jokinen

4. neljännes

-