U17 SM-finaali 2018: Porvoo Butchers vs. Helsinki Roosters

6.9.2018


Porvoo Butchersin de/rb Uche Nwosu. Kuva: Marko Kekki
Porvoo Butchersin de/rb Uche Nwosu. Kuva: Marko Kekki
Helsinki Roostersin db/rb Arttu Pajarinen
Helsinki Roostersin db/rb Arttu Pajarinen

Helsinki Roostersin ja Porvoo Butchersin U17-joukkueet kohtaavat sunnuntaina 9.9. SM-sarjan loppuottelussa Porvoon Pallokentällä. Runkosarjan ottelussa Butchers oli parempi numeroin 14 - 46.

Helsinki Roostersin ja Porvoo Butchersin U17-joukkueet kohtaavat sunnuntaina 9.9. SM-sarjan loppuottelussa Porvoon Pallokentällä. Runkosarjan ottelussa Butchers oli parempi numeroin 14 - 46 ja helsinkiläisten päävalmentaja Jesse Jalo sysää ennakkosuosikin viitan perinteistä porvoolaisjefua pelaavien mustapaitojen harteille.


"– Olemme valmistautuneet finaaliin aika paineettomassa tilassa. Ensimmäinen ottelu tällä kaudella, kun olemme altavastaajia. Meillä on vaan voitettavaa ottelussa ja teemme kaikkemme, että myös näin tapahtuu. Porvoo on todella hyvin valmennettu joukkue ja heidän juoksuhyökkäys ja koko boxi on hyvin fyysinen ja tietävät mitä tehdä. Heillä on todella nopea keskushyökkääjä ja hänen etenemistä koetetaan tehdä mahdollisimman vaikeaksi, jotta peli kääntyy meille."


Omaa joukkuettaan Jalo kuvaa pelitavaltaan tyypilliseksi Roosters-joukkueeksi.
"– Tämän vuoden Roosters U17 on hyvin urheilullinen ja nopea. Pelaamme Roosters-organisaatiolle tyypillistä jenkkifudista, mihin kuuluu paljon heittopelejä. Olemme varmasti heittäneet eniten kaikista joukkueista. Saimme Kouvola Indiansista neljä kovatasoista linjavahvistusta ja he ovat pelanneet hienosti. Varmasti Butchers joutuu boxissa tekemään enemmän töitä, kuin ensimmäisessä kohtaamisessa."


Butchers voitti runkosarjassa kaikki ottelunsa, mutta pitkä tauko edellisestä pelistä saa päävalmentaja Mikko Vennon mietteliääksi, mutta hän uskoo joukkueensa olevan iskussa sunnuntaina.


"– Olemme valmistautuneet hyvissä tunnelmissa kohti finaalia, vaikka on myös ollut hankaluuksia. Myös yli kuukauden tauko on ollut pitkä aika odotella peliä. Olemme harjoitelleet hyvin ja olemme valmiita finaaliin."


Kummankin joukkueen päävalmentajat odottavat ottelusta, niin valmennusten kuin pelaajien välillä, tasaista ja kovaa kamppailua mestaruudesta.


"– Odotan hyvää ja tasaista ottelua, missä pelataan kovaa ja fyysistä peliä. Myös molemmilla joukkueilla on hyvät valmennukset, joten myös taktisella puolella nähdään jännittävä taistelu. Ottelu ratkeaa linjapelissä, eli kumpi voittaa linjapelin voittaa koko ottelun" Porvoon Mikko Vento ennakoi ottelun lopputulosta.


Helsinkiläiskollega Jesse Jalo toivoo pelaajiltaan virheetöntä loppuun saakka pelaamista.


"– Uskon että finaalista tulee todella jännä ja virheet ovat ratkaisevassa roolissa. Kentällä on monia hyviä taistelupareja ja niissä lopullinen ottelutulos selviää. Tulemme staffin kanssa tekemään kaikkemme, että pelaajat jättävät kaikkensa kentälle. Sen pitäisi riittää, koska silloin ei voi enempää vaatia. Meidän kauden paras peli on vielä edessä.


U17-sarjan finaali Porvoo Butchersin ja Helsinki Roostersin välillä pelataan sunnuntaina 9.9. Porvoon pallokentällä kello 17:00 alkaen. Pallokenttä sijaitsee osoitteessa Lukiokatu 22, Vaahteraliigasta tutun Keskuskentän vieressä.


Teksti: Pekka Lylyharju

Kokoonpanot:

 

PORVOO BUTCHERS

   

#

Hyökkäys

Puolustus

Nimi

8RBLBUche Nwosu
13WRSNicklas Thesleff
15QBSMikael Järvinen
21RBSToni Haltola
58OTDEVeeti Puustinen
59OTDEVeeti Kuusela
61RB/WRLB/DEMarnol Raudver
63CDTTimi Pirkola
68WRLBTimi Nuikka
72OTDETouko Lattu
74OGDTElias Rantanen
85WRLBKristian Natunen
86OGDTWaltteri Puustinen
88OGDTNico Nykänen
94WRCBAlbert Aaltonen
    
  Valmennus:HC&DC Mikko Vento
   DC Mark Collier
  
 Joukkueenjohto 
Jani Keskimäki

HELSINKI ROOSTERS

   
    
    

#

Hyökkäys

Puolustus

Nimi

2RBDBOlli Lievonen
5WRDBSanttu Vehkomäki
10WRDBTarmo Pitkänen
12QBDBAmbro Uriansson
15RBDBArttu Pajarinen
23RBLBOliver Mattila
26WRDBNuuttl Eskelinen
37OLLBAapo Sirviö
41WRDBOnni Vainionpää
45OL/KDLLeevi lhander
47OLDLTouko Lehtonen
64OLDLEemil Raudas
71OLDLLauri Lekander
72OLDLRobert Mihkelsoo
76OLDLSanteri Savolainen
    
  ValmennusHC: Jesse Jalo
   OL/DL: Joni Niskanen
   OC: Brandon Connette
   DC: Daniel Stanzel
   WR: Adam Connette
   Fysiikkavalmentaja: Mika Murtoniemi
  JoukkueenjohtajaSanna Alkula
  HuoltajaJani Pitkänen
  HuottajaMarkku Lapola