Porvoo Butchers U17 mestariksi

10.9.2018
Vas. Game MVP Uche Nwosu,  Team MVP Butchers Toni Haltola ja Team MVP Roosters Tarmo Pitkänen.
Vas. Game MVP Uche Nwosu, Team MVP Butchers Toni Haltola ja Team MVP Roosters Tarmo Pitkänen.
Iloiset Butchers kapteenit.
Iloiset Butchers kapteenit.

Helsinki Roosters taisteli ottelussa viimeisille minuuteille, mutta joutui taipumaan 34-22. Espoo Wolverines sijoittui sarjassa kolmanneksi.

Iltapäiväauringon lämmittämä Porvoon Pallokenttä oli näyttämönä kahdelle U17 ikäluokan parhaalle joukkueelle. Butchers haki kuudetta ikäkausimestaruutta U17 sarjasta. Joukkue oli taivaltanut runkosarjan ilman tappiota. Roosters pelasi tiukan välieräottelun ja kukisti Espoo Wolverinesin 16-14.

Roosters puolustus piti Butchersin ensimmäisen hyökkäysvuoron tuloksettomana ja Marnol Raudvelin kiinniotto 4:llä yrityksellä jäi hieman vajaaksi. Roosters aloitti lupaavasta kenttäasemasta, mutta ei onnistunut kolmella yrityksellä pääseemään eteenpäin.

Kun ottelussa oli pelattu kolme minuuttia Butchersin #8 Uche Nwosu pyyhki pitkin vasenta laitaa pallon kera aina maaliin asti 61 jaardin verran. Pelinrakentaja Mikael Järvinen teki kaksi lisäpistettä Kristian Natusen syötöstä. Porvoo johtoon 8-0.

Roostersin work horse toisen polven jenkkifutari Olli Lievonen napsi lyhyillä juoksuilla joukkuettaan eteenpäin. Ambro Urjansson oli saanut heittoluvan hyökkäyskoordinaattori Brandon Connettelta ja toteutti tätä innostuneesti. Helsinkiläisten epäonneksi heiton väliin hyppäsi Porvoon tukimies Timi Nuikka, joka otti komean syötönkatkon, kun 1. neljännestä oli jäljellä 6:05.

Seuraava pistesuoritus tehtiin kotijoukkueen toimesta. Varmaotteisesti pelannut pelinrakentaja Mikael Järvinen lähetti Kristian Natuselle 22-jaardisen heiton, josta tilanteeksi 14-0. Roostersin taklasi lisäpisteheittopelin ennen maalilinjaa.

Paluun jenkkifutiskentille pienen tauon jälkeen tehnyt Toni Haltola oli ottelussa rautaa. Toisen neljänneksen alussa Haltola mursi useita taklauksia ja painui vääjäämättömästi 32 jaardia maalialueelle vieden joukkueensa kolmen maalin johtoon. Marnol Raudver puski 2 lisäpistettä linjanläpijuoksullaan numeroiksi  22-0.

Roostersin hyökkäys kärsi edelleen käynnistymisvaikeuksista. Joukkueen puolustus sai sen sijaan omalla vuorollaan aikaiseksi kovia pysäytyksiä miinusjaardeille ja pakotti näin Butchersin lentopotkaisemaan. Roostersin hyökkäys käytti momentumin hyväksi ja onnistui heti ensimmäisellä hyökkäyskutsulla 31 jaardia pitkällä heittopelillä. Ambro Urjansson heitti ja Arttu Pajarinen otti mallikkaan kopin. Urjansson juoksi itse maaliin neljän jaardin päästä ja paukutti 2 lisäpistettä myös omalla juoksullaan. 22-8.

Butchers vastasi seuraavalla hyökkäysvuorolla. Linja teki massiivista vyörytystä ja keskushyökkääjä Uche Nwosu aloitti oman show:nsa. Ensin hän toi porvoolaishyökkäyksen yli puolen kentän omilla juoksuillaan. Sitten Nwosu viimeisteli 30-jaardisen oikea-aikaisen screen-pelin maaliin, kun peliaikaa oli jäljellä1:31. Puoliaikanumerot 28 -6 Porvoon hyväksi.

Ottelun 3. neljänneksellä kävi selväksi kuka oli ottelun dominoivin puolustaja. Puskutraktori Butchersin puolustuslinjasta nimeltä Veli-Valtteri Puustinen pelasi isolla sydämellä ja tukki käytännössä linjan keskiosan juoksuväylät. Hän kirjautti tilastoihin 6 soolo-, 5 linjan takana tapahtunutta taklausta sekä kaksi säkitystä. Butchersin linjakalusto oli kauttaaltaan raskastekoisempaa ja riuskaotteisempaa verrattuna Roostersiin.

Kumpikaan joukkue ei onnistunut pisteiden teossa. Tarmo Pitkäsen nopeus oli myrkkyä ja hän teki useita isoja pelejä ulomman tukimiehen paikalta. Roosters onnistui pakottamaan Butchersin rangaistusten avustamana jopa. 3./35 -tilanteeseen.

4. neljänneksen alussa kulmapuolustajana ahertanut Mikael Järvinen otti syötönkatkon 43 jaardin päässä maalialueesta.

Urjanssonilla ei ollut paljolti aikaa heittopeleissä. Balsamia Roosters-haavoihin saatiin, kun ottelua oli jäljellä 3:52. Tarmo Pitkänen otti tiukan kiinnoton keskellä kenttää ja karkasi sen jälkeen 41 jaardiseen maaliin. Onnistunut 2-pisteen juoksulisäpeli Ambro Urjanssonin toimesta toi Roostersin kahden maalin päähän 28-16.

Ottelu saikin varsinaisen käänteen, kun Roosters onnistui seuraavaksi onside -potkussaan. Pitkänen jatkoi hyvää pelivirettään ja pystyi koppaamaan Roostersin Leevi Ihanderin on-side potkun joukkueelleen.  Arttu Pajarinen otti  kaksi peräkkäistä kiinniottoa 17 ja 23 -jaardisen mitoilla. Pajarinen viimeisteli maalin kun peliaikaa oli jäljellä 3:18. Roosters huohotti Butchersin niskaan 28-22.

Toinen onside-potku Roostersilta ei onnistunut vaan Kristian Natunen peitti sen varmasti. Butchers kuljetti pelivälinettä kohti Roostersin maalia ja kun ottelussa oli jäljellä 53 sekuntia Mikael Järvinen vapautti porvoolaisyleisön piinasta ja syöksyi maaliin ja viimeisteli lopputulokseksi 34-22.

Ottelussa iso tekijä oli Butchersin menestyksekäs juoksupeli, joka eteni 253 jaardia enemmän kuin Roosters. Ketterästi liikkunut Uche Nwosu kantoi palloa 17 kertaa ja eteni yhteensä 170 jaardia. Lisäksi hän otti kolme kiinniottoa joilla eteni 56 jaardia. 

Molempien pelinrakentajien toiminta oli tyylikästä. Ottelun loppua kohti eroksi muodostuivat syötökatkot, joita Ambro Urjansson heitti kaksi ja Mikale Järvinen ei yhtään. Molemmat heittivät kaksi heittomaalia. Mikael Järvisen suoritus oli Butchersin hyökkäyskoordinaattori Mark  mieleen.

- Mikael johti peliä todella varmasti ja minulla oli täysi luotto häneen. Hän suoriutui läpi ottelun ilman isompia virheitä ja johti hyökkäystä niin kuin pelinrakentajan pitää 

Ottelun parhaat pelaajat:

Team MVP Roosters - wr/db Tarmo Pitkänen

Team MVP Butchers - rb/lb Toni Haltola

Game MVP rb/de Uche Nwosu

 

Otteluvideo on nähtävissä Roosters youtube-kanavalla

Liitteet