Ruotsi kiri lopussa ohi U17 maaottelussa

7.10.2018


#31 Nico Barrow teki vahvaa jälkeä juoksuhyökkäyksessä.
#31 Nico Barrow teki vahvaa jälkeä juoksuhyökkäyksessä.
Veeti Kallio ja Pyry Kanerva taklaushommissa.
Veeti Kallio ja Pyry Kanerva taklaushommissa.
Santtu Vehkomäki tekee toisen maalinsa. Kuva:Jarmo Vehkomäki.
Santtu Vehkomäki tekee toisen maalinsa. Kuva:Jarmo Vehkomäki.
Timi Pirkola taistelee linjassa. Kuva:Jarmo Vehkomäki.
Timi Pirkola taistelee linjassa. Kuva:Jarmo Vehkomäki.

Sebastian Lugora hakee juoksuväylää. Kuva:Jarmo Vehkomäki.
Sebastian Lugora hakee juoksuväylää. Kuva:Jarmo Vehkomäki.
Linjamiesten battle alkamassa.
Linjamiesten battle alkamassa.
Olli Lievonen karkumatkalla.
Olli Lievonen karkumatkalla.
#41 Tian Pelto valmistautuu taklaukseen.
#41 Tian Pelto valmistautuu taklaukseen.
Team MVP Ruotsi de Linus Lindberg
Team MVP Ruotsi de Linus Lindberg
Team MVP Suomi wr Santtu Vehkomäki
Team MVP Suomi wr Santtu Vehkomäki

Erittäin tasainen ja hyvätasoinen nuorten maaottelu päättyi Ruotsin voittoon 21-27. Ottelun ratkaisu tapahtui viimeisellä minuutilla.

Suomi kärsi kirvelevän niukan tappion Ruotsin U17 ikäkausimaajoukkueelle. Joukkueet kohtaavat melkoisella todennäköisyydellä uudestaan vuoden päästä PM-kisoissa Suomessa.

Santtu Vehkomäki pohjusti ensimmäisen pistesuorituksen ottamalla pitkän 35 jaardin kiinnioton. 2. yritys/17 jaardia tilanteessa tutkapari Urjansson-Vehkomäki löysivät toisensa uudelleen. 192 cm pitkä Vehkomäki venytti  itsensä komeaan kiinniottoon maalialueen kulmassa ja Suomi johti 7-0 Santeri Norrenan lisäpistepotkun jälkeen.

Ruotsissa U17 sarja on edelleen kesken ja maajoukkue oli harjoitellut vain neljä kertaa. Siitä huolimatta päävalmentaja Sebastian Brinkenfeldt oli valmentanut tempo-hyökkäyksensä sellaiseen vauhtiin, että Ruotsi tasoitti mallikkaan hyökkäysvuoron päätteeksi tilanteeksi 7-7.

Seuraavan suomalaismaalin pohjustivat Kaapo Peurakumpu ja Olli Lievonen. Peurakumpu onnistui blokissaan mainiosti ja Olli Lievonen pyrähti tässä heittopelissä 41 jaardin verran eteenpäin. Santtu Vehkomäki onnistui toistamiseen 25-jaardisella kiinniotollaan ja Suomi johti 14-7  kun pelikellossa oli 4:11 jäljellä toista neljännestä.

Ruotsi maalasi kuitenkin pari minuuttia myöhemmin Erik Lentellin toimesta. Rangaistuksen johdosta 2 pisteen lisäpistepeli epäonnistui ja Suomi johti puoliajalla 14-13.

Suomi aloitti toisen puoliskon vahvasti ja lisäsi johtoaan heti ensimäisellä drivella. 
17-vuotias Nico Barrow juoksi 30 jaardisen siivun ja toi Suomen maalintekoalueelle.  Barrow pelasi todella hyvän ottelun. Hänen juoksukeskiarvonsa  ottelussa oli  9,8 jaardia. Barrow syöksyi aukkoihin kovalla vauhdilla ja kantoi palloa tuulispäänä murtaen useita taklauksia.  Kovan luokan ihmisrytäkän päätteeksi Barrow hämäsi ja pelinrakentaja Urjansson ryskäsi itsensä maaliin ja Suomen johtoon. Santeri Norrena potkaisi varmalla tavalla kolmannen lisäpisteen ja Suomi johti 21-13.

Marginaalit olivat ottelussa pienet. Arttu Pajarinen otti molemmilla pelipuoliskoilla haltuun yhden irtopallon. Toinen näistä oli varsin eeppinen ja se koettiin 3. jakson viimeisillä sekunneilla, kun Pajarinen reagoi Daniel Alarikssonin rähmäämään saippuapalloon ja otti sen suoraan ilmasta kiinni  vain muutaman jaardin päässä maalista.

Ruotsi ei kuitenkaan  antanut periksi ja jatkoi takaa-ajoa sitkeästi tullen tasoihin Liam Blom 8 jaardin juoksulla. ja Nilssonin kahdella lisäpisteellä. Tillanne 21-21 kolmannen pelijakson päätyttyä.

Suomalaiset onnistuivat pysäyttämään ruotsalaisten hyökkäyksen maalintekoalueella ottelukellon näyttäessä 1:30. Suomalaisten epäonneksi ns. championship drive käynnistyi onnettomasti, kun Ruotsin puolustaja pääsi katkaisemaan suomalaisheiton.  Erik Lentell sinetöin loppunumeroiksi 21-27 kolmen  jaardin juoksullaan.

Suomi-hyökkäyspelissä oli hyviä elementtejä. Pelinrakentaja Ambro Urjansson johti peliä mallikkaasti läpi ottelun ja heitti yhteensä 260 jaardia.  Kaksi touchdown -heittoa Santtu Vehkomäelle olivat todella hienoa katseltavaa. Olli Lievonen oli myös hyvällä pelipäällä ja hän otti kuusi sähäkkää koppia edeten niillä 101 jaardia. Pehmeäkätinen  Kaapo Peurakumpu puolestaan vastaanotti neljä heittoa.

Suomen puolustuksessa kierrätettiin miehistöä ahkeraan. Arttu Pajarinen toimi puolustuksen takimmaisena lukkona keräten ottelussa 6,5 taklausta. Pajarinen  onnistui useita kertoa tekemään maalin pelastaneita taklauksia ruotsalaisten läpijuoksuissa. Toinen kärkinimi oli tukimies Pelto Tian, joka taklasi 5,5 kertaa ja kerran linjan takana. Tian antoi  muutaman katsomoa kohahduttaneen iskun ruotsalaispallonkantajille.

Ruotsi onnistui juoksuhyökkäyksessään paremmin ja takoi lopulta 263 jaardia 6,7 jaardin keskiarvolla.

Liukkaasti pelanneet Linus Lindberg ja Johanathan Johansson aiheuttivat harmia Suomen hyökkäykselle useaan otteeseen. Molemmat pelasivat Ruotsin puolustuksen linjassa erinomaisen ottelun. Ottelun parhaana ruotsalaispelaajana palkittu Lindberg saalisti kaksi säkitystä ja 2,5 taklausta linjan takana 4,5 taklauksen lisäksi. Johansson puolestaan otti myös kaksi tilastomerkintää säkitysten muodossa + 2 linjan takana tapahtunutta taklausta sekä 7 taklausta.

Pistesuoritukset:

  • 1. neljännes  7-0    6p Santtu Vehkomäki 21 jaardin heitto Ambro Urjanssonilta, lisäpistepotku Santeri Norrena 
  • 1. neljännes   7-7    6p Ture Nilsson 11 jaardin juoksu, 1 Liam Blom lisäpistepotku
  • 2. neljännes  14-7   6p Santtu Vehkomäki 25 jaardin heitto Ambro Urjanssonilta, lisäpistepotku Santeri Norrena 
  • 2. neljännes  14-13    6p Erik Lentell 8 jaardin heitto Liam Blomilta, lisäpiste peli epäonnistui
  • 3. neljännes 21-13  6p Ambro Urjansson 2 jaardin juoksu, lisäpistepotku Santeri Norrena 
  • 4. neljännes 21-21  6p Liam Blom 8 jaardin juoksu, 2 lisäpistettä Nilsson
  • 4. neljännes 21-27  6p Erik Lentell 3 jaardin juoksu, lisäpistepeli epäonnistui    

Ottelun parhaat:
Team MVP Ruotsi de Linus Lindberg
Team MVP Suomi wr Santtu Vehkomäki

Ottelun video SAJL Youtube kanavalla

Ottelun  tilastot