Maajoukkue kohtaa Illinois Wesleyanin

26.11.2012


Yhdysvaltalaisjoukkue Suomeen 11 vuoden tauon jälkeen.

Suomen miesten maajoukkue saa ensi kesänä vieraita Yhdysvalloista. Suomi kohtaa kesäkuun alussa harjoitusottelussa Illinois Wesleyan -yliopiston joukkueen.

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen pitää ottelua hienona lisänä valmistautumisessa kohti vuoden 2014 EM-kisoja.

- Maajoukkueen näkökulmasta tämä ottelu tuo ensi vuoteen hyvin lisärytmiä. Kevään toiminnalle saadaan selkeä tähtäyspiste ja luodaan  pohjaa syksyn Ruotsi-otteluun.

Edellisen kerran yhdysvaltalainen yliopistojoukkue on nähty pelaamassa suomalaista miesten joukkuetta vastaan vuonna 2002, jolloin Wisconsin Eau Claire kukisti Roostersin 27-22. Nuorten maajoukkue puolestaan pelasi Howard Paynea vastaan 2007.

- Olen todella iloinen siitä että SAJL ja Global Football ovat saaneet  tämän ottelun sovittua. Iso kiitos seuroille siitä että ovat vapauttaneet tuon viikonlopun tähän käyttöön. USA:laisia yliopistojoukkueita käy Euroopassa pelaamassa säännöllisesti, mutta edellisestä Suomessa pelatusta tällaisesta ottelusta on jo aikaa. Illinois Wesleyan tulee samasta College Conference of Illinois and Wisconsinista kuin Roostersin vieraana 1999 käynyt Augustana, Heikkinen taustoittaa.

Illinois Wesleyan Titans pelaa yliopistojenkkifutiksen kolmosdivisioonatasolla. Jo päättyneellä kaudella 2012 joukkue voitti kuusi ottelua kymmenestä. Illinois Wesleyan sijoittui konferensissaan viidenneksi. Yliopistolla on myös pieni yhteys Vaahteraliigaan. Rajaritareissa kaudella 2004 pelannut Craig Kastning on Illinois Wesleyanin kasvatti.

- Pelaajille tällainen ottelu on varmasti hyvä motivaattori. Amerikkalaista joukkuetta vastaan pelaaminen on harvinaista herkkua  niille jotka eivät itse ole urallaan USA:an lähteneet pelaamaan, Heikkinen sanoo.

- Leiritys otteluun tulee olemaan ottelun alla nopea, kaksipäiväinen.  Maaliskuun SAJL-leirille Pajulahteen lisätään fysiikkaharjoittelun lisäksi lajiosuutta, ja pienryhmissä pelipaikoittain ja osakokonaisuuksittain toteutaan päivän 'mikroleirejä' ennen  varsinaista leiritystä.

Ottelu pelataan Sonera Stadiumilla sunnuntaina 2.6. Liput tulevat myyntiin tammikuussa.

Illinois Wesleyan Titansin nettisivut

Illinois Wesleyan Wikipediassa

http://www.globalfootball.com/