TV-ottelun ennakko: Bears-Seahawks

2.12.2012


Ottelu suorana Nelonen Pro 2:lta kello 20.

Tällä ottelulla on suuri merkitys NFC:n pudotuspelitaistelussa. Chicago hakee oman divisioonansa voittoa ja suoraa pudospelipaikkaa. Heillä on kiikarissa myös konferenssin kahdelle parhaalle joukkueelle tuleva lepoviikko pudotuspelien ensimmäiselle viikolle. Seattle on tällä hetkellä divisioonassaan toisena ja näyttää siltä, että heidän paras mahdollisuus pudotuspeleihin on villin kortin paikka.  Tuo taistelu on todella tiukka tällä hetkellä, eikä Seattlella juuri ole varaa tappioihin enää.

Chicagon hyökkäys vs Seattlen puolustus

Chicagon hyökkäys näytti viime viikolla taas huomattavasti vaarallisemmalta, kun pelinrakentaja Jay Cutler palasi kokoonpanoon. Hänellä on kyky heittää pallo todella pieniin rakoihin ja hän luottaa erittäin voimakkaaseen heittokäteensä todella paljon. Välillä hän luottaa siihen liikaakin ja puolustukset pääsevät katkaisemaan hänen heittonsa. Seattlen puolustus on ollut todella hyvä tällä kaudella ja he ovat erittäin hyviä katkaisemaan heittoja. Cutler on erityisen virheherkkä silloin, kun hänen hyökkäyksen linjansa ei pysty antamaan hänelle aikaa. Chicagon kannalta huono asia on, että vastaan asettuu puolustuksen linja, joka on ollut mielestäni liigan paras tällä kaudella. Ja Chicagon hyökkäyksen linja on erittäin haavoittuvainen tällä hetkellä, joten Seattlen paras ase tulee olemaan heidän linjansa. Kannattaa seurata Seattlen puolelta tulokas Bruce Irviniä. Hän on pienikokoinen, mutta hänellä on valtavan räjähtävä lähtö, joka aiheuttaa vaikeuksia hyökkäyksen linjamiehille.

Heittopelissä Chicagon laitahyökkääjä Brandon Marshall kohtaa mielenkiintoisen haasteen, sillä Seattlen puolustuksen takakenttä on erittäin fyysinen. Marshall pystyy yleensä omalla fyysisyydellään tekemään itsensä pelattavaksi, joten tuo taistelu tulee olemaan mielenkiintoinen. Seattlen aloittavat kulmapuolustajat Sherman ja Browner kärysivät dopingista ja heitä odottaa neljän ottelun pelikielto, mutta tulevat pelaamaan tässä ottelussa, koska heidän valitusprosessi on vielä kesken. Safety Earl Thomas on pelaaja ketä kannattaa seurata. Hän on nuoresta iästään huolimatta jo nyt liigan parhaita heittopuolustajia safetyn paikalla.

Seattlen hyökkäys vs Chicagon puolustus

Seattle teki kauden alla kovan ratkaisun ja lähti kauteen tulokaspelinrakentajalla. Jälkikäteen ajateltuna päätös oli täysin oikea. Russell Wilson on ollut erittäin hyvä ja hän on parantanut vain mitä pidemmälle kausi on edennyt. Hän on erittäin urheilullinen pelaaja ja hän on käyttänyt useasti jalkojaan hyväkseen joko juosten itse, tai pitääkseen pelin elossa ja antaen laitahyökkääjilleen aikaa pelata itsensä vapaaksi. Ennen kaikkea hän on pelannut voitokkaasti, eikä ole tehnyt tulokkaille tyypillisiä virheitä. Nyt vastaan asettuu kuitenkin puolustus minkälaista hän ei ole vielä kohdannut. Chicagon puolustus on tehnyt vakuuttavaa jälkeä tällä kaudella, he ottavat pallon pois hyökkäykseltä ennennäkemätöntä tahtia, ja pallon saadessaan he pyrkivät viemään sen itse maaliin. Wilsonin pitää olla erittäin tarkkana, että vain hänen omat pelaajansa pääsevät käsiksi palloon.

Seattlen hyökkäyksen ykkösase on keskushyökkääjä Marshawn Lynch. ”Beastmode” lempinimellä tunnettava Lynch on liigan vaikeimmin taklattavia juoksijoita. Mikään ihme ei ole, vaikka hän kantaisi kolmea pelaajaa mukanaan pyrkiessään eteenpäin. Tämä saattaa olla myös olla Chicagon ase, sillä Chicagon pelaajat Charles Tillman etunenässä ovat loistavia repimään palloa irti kun hyökkääjä yrittää väkisin päästä eteenpäin.

Heittopelissä Seattlen vaarallisimmat aseet ovat Golden Tate ja Sidney Rice. Heitä vastaan asettuvat kulmapuolustajat Tim Jennings ja Charles Tillman ovat ennakkoon ajateltuna etulyöntiasemassa. He ovat mielestäni tämän kauden paras kaksikko. Heitä vastaan on jo vaikea saada onnistuneita heittoja, mutta he myös ottavat pallon pois, mikäli siihen yhtään antaa mahdollisuuden.

Yhteenveto

Seattlea ennakoidessa pitää muistaa heidän koti- ja vieraspelaamisen ero. Kotonaan he ovat yksi vaikeimmista joukkueista pelata, mutta vieraskentillä heidän tasonsa tippuu selvästi. Tällä kaudella he ovat voittaneet vieraissa vain yhden ottelun. Chicago on myös vahva kotijoukkue, sillä heidän kentällään nurmi on yleensä loppuvuodesta huonossa kunnossa, johon vierasjoukkueilla on vaikeuksia tottua.

Vastaikkain on kaksi loistavaa puolustusta, jotka ovat olleet joukkueiden tuki ja turva tällä kaudella. Kumpikin puolustus voi voittaa ottelun joukkueelleen. kotietu ja hieman vahvempi hyökkäys kääntää kuitenkin edun Chicagon puolelle.

Mikko Koikkalainen