TV-ottelun ennakko: Cowboys-Eagles

2.12.2012


NFC Eastin kamppailu Nelonen Prolla aamuyöllä.

Ottelu on divisioonan sisäinen kamppailu, kuitenkin sen merkitys on hieman kadonnut koska Philadelphia Eagles on ajautunut seitsemän tappion putkeen.  Dallas Cowboys kuitenkin taistelee edelleen tiukasti divisioonan voitosta ja ottelu onkin sille huomattavasti tärkeämpi. Cowboysilla on ottelussa ainoastaan hävittävää kun taas Eaglesillä ei. Joukkueiden välillä on pitkä yhteinen historia joka velvoittaa jokaista otteluun osallistuvaa pelaajaa antamaan kaikkensa kentällä. Näiden joukkueiden ja fanien välillä onkin ilmassa aitoa vihaa joka tekee kohtaamisesta joka tapauksessa mielenkiintoisen.

Cowboysin hyökkäys vs. Eaglesin puolustus

Eagles-puolustus on ollut jo monta viikkoa todella pahasti tuuliajolla ja osa pelaajista onkin pelannut selvästi alle oman tasonsa. Kuitenkin tällä viikolla joukkueen johto sai tarpeekseen tästä pelleilystä ja laittoi täysin omaan pussiin pelanneen DE Jason Babinin varoittavana esimerkkinä kilometritehtaalle. Babinin ulos potkiminen varmasti herättääkin osan pelaajista jälleen omalle tasolleen ja pelaamaan sen joukkueen eteen joka logo on ollut pelipaidan rinnassa ainakin tämän kauden ajan. Cowboys hyökkäys saa todennäköisesti kovan vahvistuksen kun hyvän alku kauden pelannut aloittava RB DeMarco Murray on tekemässä paluuta tällä viikolla joukkueen kokoonpanoon. Murray tuo kaivattua juoksu-uhkaa Dallas hyökkäykseen, joka on elänyt viimeisimmät viikot liikaa heiton varassa. Juoksu-uhan puuttumisesta huolimatta pelinrakentaja Tony Romo on löytänyt viime viikkoina oivan vireen ja alku kautta häirinneet syötönkatkot ovat jääneet herran pelaamisesta pois lähes kokonaan.

Romon paremmat otteet ja Murrayn paluu tekee Dallas hyökkäyksestä todella vaarallisen ja heikosti pelannut Eagles puolustus on varmasti suurissa ongelmissa ottelun aikana. Eagles puolustuksen osakkeita kuitenkin nostaa sen sisäinen kilpailutilanne ensi kauden pelipaikoista, ja se että jokainen saa pelata ilman menestyspaineita loppu kauden ajan.

Jason Babinin tilalle nostettu Bradon Graham on yksi ottelun mielenkiintoisimmista pelaajista, herra varattiin muutama vuosi sitten ensimmäisellä kierroksella ja tähän asti ura on ollut floppi. Nyt kuitenkin Graham saa kaipaamansa mahdollisuuden, jonka hän haluaa varmasti käyttää. Cowboyssin hyökkäyksenlinja on ollut koko kauden hieman epävarma ja se antaa varmasti myös oman mahdollisuutensa Grahamille. Tästä taistelusta löytyykin ehkä ottelun mielenkiintoisin taistelupari.  Grahamin onnistuessa omassa pelissään tulee Tony Romolla olemaan todella kiire koko ottelun ajan.

Cowboysin puolustus vs. Eaglesin hyökkäys

Suurella todennäköisyydellä Eagles valmennus jatkaa nuorien sisäänajoa ensi kautta varten ja tässä tapauksessa Cowboys puolustus tulee pääsemään myös hieman helpommalla. Pelinrakentaja Nick Foles on aloittanut NFL uransa hieman vaihtelevin ottein, suurin syy tähän on ollut hyökkäyksenlinja, joka on pelannut viime ottelut todella varamiehisenä. Foles kun ei tunnu saavan aikaa heittää rauhassa yhdelläkään yrityksellä ja tämän vuoksi herran arviointi on ollut hyvin vaikeaa ensi kautta varten. Folesin urakkaa vaikeuttaa myös RB LeSean McCoyn loukkaantuminen, McCoyn korvaajaksi nostettu Bryce Brown kuitenkin yllätti viime viikolla kaikki juoksemalla seuran uuden yhden ottelun rookie ennätyksen 178 jaardia. Todennäköistä onkin että Foles ja Brown saavat jatkaa aloittavina pelaajina myös tällä viikolla ja silloin Eagles hyökkäys pysyy juoksupainotteisena. Dallas puolustuksen heikkous on ollut tällä kaudella juoksupuolustaminen ja se onkin sauma johon kotkien pitää iskeä jos aikovat oikeasti taistella ottelun voitosta.

Cowboys puolustus on ollut erittäin hyvä heittoa vastaan tällä kaudella vaikka viime viikot senkin taso on heitellyt rajusti. Kotijoukkueen puolustamista tulee helpottamaan kuitenkin se, että DeSean Jackson on kylkivamman vuoksi sivussa koko loppukauden. Jacksonin puuttuessa kun vierasjoukkueelta puuttuu selvä ykköskohde ja isojen pelien tekijä. Toisaalta taas Jeremy Maclin on saanut aneemisen alku kauden jälkeen itseensä lisää virta ja samalla noussut myös Folesin ykköskohteeksi. Maclin kuitenkin on pelannut odotuksiin nähden huonon kauden ja kovan Cowboys puolustuksen puristuksessa tilastot tuskin tulee olemaan kovin kummoiset.

Yhteenveto

Vierasjoukkueella ei pitäisi olla aseita kotijoukkueen puolustuksen yllättämiseen ja ainoastaan tyhmät virheet voivat pilata kotiyleisön voitonjuhlat. Toisaalta taas Cowboys on ottanut eniten lippuja tällä kaudella ja niitä ottamalla myös tässä ottelussa voivat kotkat yllättää. Ennakkoon siis selvä ottelu mutta tapahtumia tulee varmasti riittämään läpi ottelun.

Ottelun näet suorana Nelonen Pro 1:ltä maanantaina 03:25.

Tekijä: Sampsa Ilmonen