Backlundilla riittää vaihtoehtoja

12.12.2012Ykkösdivisioonatasolle jatkava linjamies suosittelee junior collegea suomalaispelaajille.

Hienon uran Chabot Collegen hyökkäyksen linjassa tehneellä Carl-Johan Backlundilla alkaa koittaa valintojen aika. Hän on saanut lukuisia tarjouksia ykkösdivisioonatason yliopistoista, ja tarkoitus on tehdä päätös vielä tämän vuoden puolella.

- Pää on täysin pyörällä ton tulevaisuuden suhteen, aloitan tutustumiskäynnit perjantaina reissulla Charlotteen, Backlund kertoi viime torstaina.

- Olen saanut jo kolme uutta D1-tarjousta (Texas State, New Mexico, Florida Atlantic) edellisen SAJL-jutun jälkeen. Nyt oikeastaan selvitellään mahdollisuuksia valmistua jo nyt ja olla ns. mid-year -kundi. Jos näin käy niin sittenhän tässä vasta kiire tulee kun pitäisi signata jonkun kanssa parin viikon sisään ja olla siellä jo tammikuussa.

Viime vuodet ovat osoittaneet, että junior college -taso on suomalaisille oiva astinlauta yliopistojenkkifutiksen maailmaan.

- Juco oli kyllä täysin oikea valinta. Ollut ihan huikea kokemus ja pelillisestikin mennyt hyvin. Suomessakin on paljon kundeja jotka pärjäisi täällä yliopistokentillä. Ongelma on vaan kun kukaan ei recruittaa Suomesta, ja juco on täydellinen kanava isommille kentille.

Chabotin pelaajista Max Ehlert eteni täksi kaudeksi ykkösdivisioonatasolle UNLV:hen, Simo Kulmaviita sai stipendin Bayloriin ja Janne Lehtinen jatkoi Simon Fraser Umiversityyn.

- Meidän valmentaja kyselee muutenkin koko ajan suomalaisten perään, sen verran hyviä kokemuksia hänellä on ollut meistä.

Backlundia kutsuvat isot yliopistot 28.11.

Backlundin yliopistovaihtoehdot Rivals.com-sivustolla