Bruun ja Lehtinen GS Demonsiin

30.12.2012


Lehtinen ja Bruun Suomi-Ruotsi-maaottelussa v. 2010. (kuva: touchdown.fi)
Lehtinen ja Bruun Suomi-Ruotsi-maaottelussa v. 2010. (kuva: touchdown.fi)

Naisten SM-sarjassa tapahtuu: aikaisemmilla kausilla paikallisvastustaja Roostersia edustaneet maajoukkuepelaajat siirtyvät Helsinki GS Demonsiin.

GS Demonsin paikallisvastustajan Helsinki Roostersin viime kauden avainpelaaja Paula Lehtinen ja maajoukkuepelinrakentaja Merita Bruun edustavat GS Demonsia kaudella 2013.

Merita Bruun oli edelliskauden sivussa loukkaantumisen takia. Aiempina vuosina hän on johtanut Roostersin naisten hyökkäystä. Bruun oli maajoukkueen aloittava pelinrakentaja kaudella 2011 ja lisäksi hän oli voittamassa MM-pronssia Suomelle vuonna 2010.

”Haluan keskittyä tulevalla kaudella harjoitteluun ja pelaamiseen ja tällä hetkellä Demons pystyy tarjoamaan tähän parhaat edellytykset riittävän laajalla valmennuskokoonpanolla. Ensi kausi on naisjefulle tärkeä ja on hienoa olla osana joukkuetta, jossa panostus MM-kisoihin näkyy sekä pelaajien että taustatiimin tekemisessä”, kommentoi Bruun seuravaihtoa.

Paula Lehtinen on erittäin monipuolinen pelaaja. Vuosien saatossa hän on pelannut lukuisia eri pelipaikkoja niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Menneellä kaudella DB Lehtinen oli Roostersin vaarallisin puolustaja lukuisilla taklauksillaan. Hyökkäyksessä Lehtinen pelasi running backinä ja on tullut tutuksi vaikeana taklattavana. Monipuolisuudesta kertoo valinta SM-sarjan All Stars-joukkueeseen molemmin puolin palloa. Lehtinen on tuttu pelaaja Demonsissa, pelasi joukkueessa edellisen kerran kausilla 2007 ja 2008.

”Matka ensi kauteen on vielä pitkä, mutta joukkueen tarjoamat mahdollisuudet ja monipuolinen valmennus auttavat varmasti jokaista pelaajaa kehittymään parhaimmilleen. Demonsin tarjoamat hyvät puitteet mahdollistavat tässä vaiheessa uraani sopivasti haasteita”, pohdiskelee Lehtinen paluutaan Demonsiin.

GS Demonsin valmistautuminen kauteen 2013 on täydessä vauhdissa. Uusi valmennustiimi on tullut tutuksi pelaajien kanssa ja pelikirjaa on vähitellen alettu ajaa sisään. Positiivisena ongelmana voidaan pitää rosterin yllättävää kokoa: yli 40 pelaajaa on ehdottomasti joukkueen uusi ennätys. Pelaajamäärä on haastanut valmentajat yhä parempaan harjoitusten suunnitteluun ja organisointiin. Joukkue oli jo monipuolinen ja taitava ennen viimeisimpiä tulokkaita, jotka tuovat kuitenkin valtavasti lisää kokemusta joukkueeseen. 

Demonsin valmennusjohto sai hieman myöhäisenä joululahjana tiedon, että kaksi maajoukkuepelaajaa haluaa siirtyä SM-sarjan menestyneimmän joukkueen riveihin. Päävalmentaja Niclas Carpelan kommentoi kaksikon siirtoa seuraavasti: ”Joukkueemme oli todella vahva jo ennen siirtouutista. Mutta voin todeta, että tämä todellakin oli ihan loistava myöhäinen joululahja. Tunnen molemmat pelaajat ja tiedän miten kovista vahvistuksista on kyse. Molemmat ovat ihan maailmanluokan pelaajia ja innolla jo mietin lisäyksiä pelikirjaan ja odotan joulutauon jälkeisiä treenejä.”

Kaudella 2013 naisten sarja jakautuu kahdelle sarjatasolle, ja 1-divisioona tullaan pelaamaan ensimmäisen kerran sitten "semi-contact" sarjan vuonna 2005. Naiset ovat pelanneet amerikkalaista jalkapalloa varusteet päällä vuodesta 2008. Ensi kesänä pelataan myös lajin toiset MM-kisat Vantaan ISS-stadionilla 28.6. - 6.7., ja Suomi lähtee kotikisoihin puolustavana MM-pronssimitalistina.