TV-ottelun ennakko: Vikings-Packers

30.12.2012


Illan toisessa tv-ottelussa riittää panoksia.

Runkosarjan viimeinen kierros ja ottelu jossa on panoksia varmasti vaikka muille jakaa. Packers taistelee edelleen ensimmäisen kierroksen vapaa viikosta kun Vikings taas taistelee siitä jatkuuko kausi runkosarjan jälkeen. Koti joukkueelle tilanne ei ole uusi koska joukkue on käynyt samaa taistelua jo viimeiset viikot ja sen takia sen mahdollisuuksia ei pidä aliarvioida.

Vikings hyökkäys vs. Packers puolustus

Kotijoukkueen tähti RB Adrian Peterson on pelaamassa elämänsä kautta.  Petersonilla onkin mahdollisuus rikkoa yksi kaikkien aikojen ennätyksistä kun Eric Dickersonin yhden kauden juostujen jaardien ennätys on ainoastaan 208 jaardin päässä. Peterson olisi varmasti vieläkin lähempänä ”mahdottoman” ennätyksen rikkomista jos viime kauden lopussa loukkaantunut polvi olisi ollut täydessä iskussa heti kauden alusta asti. Peterson onkin pelannut viime viikot todella hurjia otteluita ja samalla nostanut joukkueen taistelemaan uudelleen pudotuspelipaikasta.

 Vikings hyökkäys ei kuitenkaan perustu pelkästään juoksemiseen vaan QB Christian Ponder on osoittanut miksi herra varattiin ensimmäisellä kierroksella toissa keväänä. Ponder olikin yksi tärkeimmistä tekijöistä miksi Vikings aloitti kauden todella hyvin ja senkin takia joukkue taistelee edelleen paikasta auringossa.

Packers puolustus taas on kasannut rivinsä viime viikkoina loukkaantumisien jäljiltä ja samalla joukkue on noussut jälleen yhdeksi suurimmista suosikeista mestaruuteen asti.  Packers puolustus on siitä ihmeellinen että sillä ei ole suuria heikkouksia mutta samalla myös suurimmat vahvuudet puuttuvat, tästä huolimatta joukkueen puolustus on todella kova ja sen vahvuus onkin tasaisuus. OLB Clay Matthews on Packers puolustuksen suurin tähti ja samalla lähes korvaamaton joukkueelleen. Vikings hyökkäyksen yksi tärkeimmistä tehtävistä onkin ottelussa pysäyttää Matthews ja samalla pelinrakentaja Ponder tulee saamaan hieman enemmän aikaa kentällä. Vikings linja siis tulee käytännössä ratkaisemaan ottelun omalla panoksellaan, jos linja pystyy pitämään Matthewssin kurissa ja tekemään tilaa Petersonille tulee Vikings voittamaan ottelun.

Vikings puolustus vs. Packers hyökkäys

 Siinä missä Peterson on joukkueen sielu hyökkäyksen puolella, on Jared Allen sitä puolustuksen puolella.  Allen ei kuitenkaan ole ollut tällä kaudella aivan viime vuosien tasolla ja jos jonkun niin Allenin pitää päästä tällä viikolla tasolleen. Allen ei ole missään tapauksessa pelannut huonoa kautta mutta esimerkiksi säkkejä herra olisi saanut ottaa enemmän. Nyt herralta odotetaankin säkkejä kun vastassa on Packers hyökkäys joka elää heittämisellä.  Allenin saadessa painetta QB Aaron Rodgerssin joutuu Packers hyökkäys tukeutumaan asioihin jotka eivät ole joukkueen vahvuuksia.

 Juoksuhyökkäys onkin Packerssin suurin heikkous ja samalla se osa-alue johon joukkueen menestys voi kaatua tällä kaudella.  Packers hyökkäyksen onneksi kuitenkin WR Greg Jennings on tehnyt viime viikkoina paluuta kentille ja samalla tuonut uudenlaista taitoa hyökkäykseen. Jennings on yksi liigan parhaista reittijuoksioista ja sitä kautta yleensä Aaron tietää tarkkaan minne palloa heittämällä pallo jää omalle joukkueelle ja etenemistä tapahtuu. Packers hyökkäyksen vahvuus onkin selvästi sen monipuolinen hyökkäys arsenaali tarkkailtaessa juuri heitto hyökkäämistä. Vikings puolustuksen takakenttä ei tule riittämään jos Packers hyökkäys pääsee pyörittämään rauhassa ilmasirkustaan ja sen takia Vikings puolustuksen tarvitsee keskittyä tällä viikolla siihen miten se aikoo saada painetta Aaronille.

 

Yhteenveto

Valmennus tulee olemaan todella isossa roolissa ottelussa ja lähinnä siinä miten joukkueet on valmistunut tällä viikolla otteluun. Vikings elää varmasti tässä hetkessä ja tietää että mihinkään muuhun ei tarvitse keskittyä kun tämän viikon otteluun. Tulos tai ulos on varmasti se teema jolla kotijoukkue treenaa tämän viikon. Packers taas on astetta helpommassa tilanteessa koska kausi jatkuu vaikka tulosta ei nyt tulisikaan. Lepoviikko kuitenkin juuri ennen tärkeimpiä otteluita on kullan arvoinen ja Packers haluaisi sen varmasti. Voittajaa on todella vaikea veikata ja ottelu tuleekin todennäköisesti ratkeamaan potkumaalilla suuntaan tai toiseen.  Packers osakkeita tulee kuitenkin hieman heikentämään surkea potkutyöskentely jota on jatkunut läpi kauden.

Ottelun näet suorana sunnuntaina kello 23:20 alkaen Nelonen Pro 2:ltä.

Tekijä Sampsa Ilmonen