Kuusisto ja Carpelan Hämeenlinnan Huskiesiin

8.1.2013


Kokenut kaksikko kakkosdivisioonaan.

Kakkosdivisioonassa pelaava Hämeenlinna Huskies saa kaksi kokenutta vahvistusta joukkueeseensa, kun Teemu Kuusisto ja Niclas Carpelan liittyvät joukkueeseen. Pelaamisen ohella molemmat vahvistavat myös joukkueen valmennustiimiä.

Kuusisto on voittanut pelaajana kahdeksan Suomen mestaruutta ja Euroopan mestaruuuden. Valmentajana hänellä on tilillään useita naisten Suomen mestaruuksia sekä naisten MM-pronssi. Ensi kesän MM-kisoissa Kuusisto toimii naisten maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattorina. Viime kaudella Kuusisto pelasi Vaahteraliigan hopeajoukkue Wolverinesissa.

Niclas Carpelan puolestaan pelasi viime kaudella ykkösdivisioonassa toiseksi sijoittuneen Kouvolan Indiansin riveissä. Pitkään ykkösdivisioonassa eri seuroissa lähinnä pelinrakentajana pelannut Carpelan valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2009. Spagettimaljan parhaaksi pelaajaksi hänet on valittu kolmesti.

Valmennuspuolella Carpelanin kovimpiin meriitteihin lukeutuu Golden Spirit Demonsin luotsaaminen tappioitta lähes neljän täyden kauden ajan 2000-luvun puolivälissä.

Huskiesin päävalmentajana toimii entinen maajoukkuetakamies Juha-Matti Jokinen.

- Jokisen osaamisen ja verkostojen ansiosta Kuusiston ja Carpelanin kiinnostus Hämeenlinnaa kohtaan ei sinällään tullut yllätyksenä, mutta silti piti haukkoa henkeä kaksi kertaa kun asiasta ensi kertaa kuulin, kommentoi seuran puheenjohtaja Teemu Lahti.

- Tunnustelujen jälkeen asiat etenivät varsin rivakasti ja kun herrat neuvottelujen aikana tulivat vakuuttuneiksi seuran organisaatiosta, valmennusryhmästä sekä pelaajarungon potentiaalista, sopimukseen tulevan kauden osalta päästiin hyvinkin kivuttomasti.

- Kuusisto ja Carpelan auttavat valmennuskokemuksellaan seuraa rakentamaan Huskiesin peli-identiteettiä, jota muu valmennusryhmä on jo aloittanut päävalmentajan johdolla luomaan. Tavoitteena on löytää ja rakentaa hämeenlinnalainen tapa pelata, jota jatkossa voidaan hyödyntää seuran joukkueissa junioreista aikuisiin, Lahti linjaa.

Kuusisto toimii Huskiesin hyökkäyksen koordinaattorina, Carpelanin vastuulla on pelinrakentajien valmentaminen.

Ensimmäistä kauttaan kakkosessa viime kesänä pelannut Huskies voitti kahdeksasta ottelustaan kolme, ja sijouttui lohkossaan neljänneksi.