Flagin Halli-SM Wolverinesille

20.3.2019

Halli-SM kultaa:
Wolverines
Halli-SM kultaa: Wolverines
Halli-SM hopeaa:
Indians
Halli-SM hopeaa: Indians
Halli-SM pronssia:
Bouncers
Halli-SM pronssia: Bouncers

Wolverines Jenni Wahlberg
Kuva Lasse Karjalainen
Wolverines Jenni Wahlberg Kuva Lasse Karjalainen
Indians Emma Lekander
Kuva Lasse Karjalainen
Indians Emma Lekander Kuva Lasse Karjalainen
Bouncers Anni Laitinen
Kuva Lasse Karjalainen
Bouncers Anni Laitinen Kuva Lasse Karjalainen

Wolverines vei mestaruuden toisen kerran peräkkäin. Indians taisteli finaalissa. Bouncers korjasi seurahistorian ensimmäisen SM-mitalin flagissä.

Flagin Halli-SM sarjan välierät ja finaali tarjosivat hyvää viihdettä ja urheilun draamaa, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Wolverines, kakkonen Mikkeli Bouncers ja nelonen Kouvola Indians päätyivät taistelemaan sarjan paremmuudesta. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Helsinki Roosters jätti sijoitusottelut väliin.

Päivä käynnistyi Bouncersin ja Indiansin välieräottelulla. Bouncers oli ottelun selkeä ennakosuosikki, olihan se voittanut kaikki joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa. Bouncersin puolustusta johti kentällä maajoukkueen kapteeni Anni Laitinen ja hyökkäyksessä pelinrakenta Jenni Kuitusella oli käytettävissään laitahyökkääjät Emilia Kemppi, Anni Suutari, Marleena Himanen ja Miia Liukkonen.

Indiansin puolustus oli käyttänyt harjoitusajan tehokkaasti ja juoninut kuviot uusiksi. Niinpä Bouncersin hyökkäys ei onnistunut etenemään uusiin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla ja Indians hyökkäys pääsi kokeilemaan tehojaan. Kolmas yritys toi Indiansille välierän avauspisteet, kun pelinrakentaja Carola Lindholm löysi vapaaksi karanneen tutkaparin Jaana Kekin ja siirsi pelitilanteeksi Emma Lekanderin lisäpisteen onnistuttua 0-7.

Bouncers pääsi pisteiden makuun ja kavensi tilaneeksi Kuitusen syötöllä Anni Suutarille 6-7, kun lisäpisteyritys epäonnistui. Aivan ennen puoliaikaa Lindholm-Kekki onnistui jälleen ja epäonnistuneen lisäpisteen jälkeen puoliaikatulokseksi kirjattiin 6-13. Tilanne oli varmasti herkullinen myös loppuotteluun keskittyvälle Wolverinesille, joutuihan sen finaalivastustaja tekemään täyden päivätyön finaalipaikkaa metsästäen samalla, kun heillä olisi tuoreet jalat kauden tärkeimpään otteluun.

Toinen puoliaika alkoi Indians hyökkäyksellä, joka päättyi Tia Haatajan maaliin ja Satu Sunisen lisäpisteeseen tilanteeksi 6-20. Suninen kunnostautui noin 10min kohdalla syötönkatkolla ja sitä seurannut hyökkäysvuoro päättyi Jaana Kekin maaliin. Mia Liukkonen kavensi vielä tilanteen Bouncersin hyökkäysvuorolla lukemiin 12-26 ja näihin lukemiin peli päättyi. Indiansin voitonavaimet olivat paitsi tehokas hyökkäyspeli, myös Emma Lekanderin blitzit läpi ottelun.

Suomen Mestaruudesta pelattiin 15min tauon jälkeen Wolverinesin ja Indiansin välillä. Samainen taistelupari otti mittaa toisistaan myös 2018 finaalissa. Indians lähti tähänkin otteluun altavastaajana, olihan Wolverines voittanut kaikki joukkueiden kohtaamiset kauden aikana. Ainoastaan viimeisessä Super Flag Bowlissa Indians onnistui laittamaan hallitsevan mestarin ahtaalle.

Finaaliottelu alkoi Indiansin hyökkäysvuorolla, joka päättyi Lindholmin heitosta Haatajan maaliin, lisäpisteyritys epäonnistui ja tilanne 0-6. Wolverinesin nimekäs hyökkäys Jenni Wahlberg, Jasmin Lindqvist, Sanni Seppälä, Ulla Yläsaari ja Anna Martola vastasivat osaltaan oman hyökkäysvuoron päättyessä Martolan maaliin. Onnistunut lisäpiste merkittiin Lindqvistille ja tilanne jännittävästi 7-6.

Indiansin pelinrakentaja Lindholm tarvitsi seuraavaan pistesuoritukseen tasan kaksi heittoa: Haatajalle ensin puolikentän tuntumaan ja Kekille suoraan maalialueelle; lisäpiste epäonnistui ja peli 7-12. Wolverines vastasi pidemmän kaavan kautta, mutta lopputulos Wahlberg-Martola linkillä ja tilanteeksi 14-12 lisäpisteen kanssa.

Seuraavaksi Indians hyökkäys kentälle ja toisella yrityksellä Suninen puhkaisee kentän tilanteeksi 14-19, kun Kekin lisäpiste onnistuu. Wolverinesin vastaus tuli lähes yhtä nopeasti ja päätyi Lindqvistin maaliin ja Martolan lisäpisteeseen 21-19. Puoliajan viimeinen hyökkäysvuoro liikutti Indiansin hyökkäyksen Wolverinesin maaliviivan tuntumaan, mutta ei onnistunut enää pisteiden teossa.

Toinen puoliaika alkoi Wolverines komennossa. Wahlberg löysi Lindqvistin maalialueelta ja kun lisäpiste onnistui Martolan toimesta, vankisti Wolverines johtoa lukemiin 28-19. Indiansin maaliton hyökkäysvuoro sai jatkoa toisen puoliajan alussa. Samalla alkoi näkyä Indians pelaajien jaloissa välierän rasitus. Wolverinesin meno ei sen sijaan hyytynyt, vaan maalin makuun pääsi myös Seppälä Wahlbergin heitosta. Lisäpiste epäonnistui mutta lukemat jo ratkaisevan tuntuisesti 34-19. Ottelun loppunumerot 40-19 maalasi ottelun viimeisellä sekunnilla Martola, lisäpistettä ei enää pelattu.

Molemmat ottelut olivat viihdyttävää flagiä. Sekä välierä että finaali tuomittiin viidellä tuomarilla (Lehtinen, Mäkäräinen, Skog, Lindholm, Voutilainen). Joukkueet pelasivat selkeästi kauden parasta peliään tärkeimmässä mahdollisessa paikassa.

Hallikausi jää nyt kesätauolle, ja tilalle vaihtuu SM-flag (huhtikuu-syyskuu). Osa hallisarjan pelaajista jatkaa varmastikin jenkkifudiksen parissa, mutta myös flagin pelaajia riittää. Ja lisää joukkueita mahtuu mukaan. Parhaiten saat tiedon turnauksista ilmoittamalla joukkuen tiedot täällä. Jos joukkueesi on järjestämässä turnauksen (joko kesälle tai ensi talvelle) ilmoita siitä täällä. Ensi talvelle on ilmoitettu jo kaksi turnausta: Fall Flag Bowl 12.10.2019 ja Super Flag Bowl 1.2.2020.