Roni Salonen - Ensimmäinen CFL:ään varattu suomalainen

12.4.2019


Torstai-iltana järjestetyssä CFL:n kansainvälisten pelaajien varaustilaisuudessa Roni Salosesta tuli ensimmäinen liigaan varattu suomalainen. Salosen oikeudet varasi hallitseva CFL mestari Calgary Stampeders.

Salonen oli varauksesta tyytyväinen. ”Odotan innolla uusia haasteita mitä varaus tuo mukanaan. Calgaryn kanssa ollaan jo ensimmäiset viestit vaihdettu ja toukokuussa matkustan sitten CFL:n harjoitusleirille.” Harjoitusleirit käynnistyvät 15.5. ja kautta edeltävät harjoitusottelut 26.5.

CFL:ssä pelataan isommalla kentällä, jossa joukkueilla on kerralla 12-pelaajaa. Pelissä on muutenkin hieman erilaiset säännöt, kun perinteisen neljän yrityksen sijaan joukkueella on vain 3 yritystä saada ensimmäiset yritykset. Saloselle peli ei ole marraskuussa Torontossa pidetyllä combinella nähtyä tutumpi, mutta hän suhtautuu tulevaan rennosti. ”Nyt täytyy alkaa opettelemaan 12-pelaajan palloa tosissaan. Combinessa sai hieman tuntumaa siihen miten sääntömuutokset muokkaavat peliä, joten ihan tyhjän päältä ei tarvitse lähteä opettelemaan.

Salonen oli alunperin pelaamassa kautta Saksan liigan Braunschweigissa. Nyt ainakin toukokuussa majapaikka muuttuu Calgaryyn. ”Ei kai siinä muuta, kuin kamat kantoon ja seuraavaan kohteeseen”, totesi viime vuodet ulkomailla Itävallassa ja Saksassa pelannut Salonen.

SAJL puheenjohtaja Roope Noronen: ”Isot onnittelut Ronille valinnasta. On hienoa että syksyllä alkanut yhteistyö CFL:n kanssa mahdollisti jo nyt yhdelle suomalaisella pelaajalle varauksen. Mutta myös muut liigan testeissä olleet suomalaiset esiintyivät edukseen ja pohjustivat tietä tuleville vuosille. Toivottavasti ensi vuonna saamme vielä lisää pelaajia yrittämään CFL:ään pääsyä.”

Lisätietoja:
SAJL pj
Roope Noronen
040-732 1469

 

CFL on perustettu vuonna 1958 ja se on Kanadan toiseksi suosituin urheilun ammattilaissarja NHL:n jälkeen. Sarjan loppuottelu (Grey Cup) on maan suurin yksittäinen urheilutapahtuma ja viime vuonna ottelulähetystä seurasi 9 miljoonaa kanadalaista.

Sarjassa pelaa nykyään yhdeksän joukkuetta, neljä itäisessä ja viisi läntisessä divisioonassa. Sarjan runkosarja pelataan kesäkuun ja marraskuun välillä ja se kestää 20 viikkoa. Runkosarjakauden jälkeen kuusi joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin.

Kaudella 2018 sarjassa pelaajan minimipalkka oli 54000 ja joukkueiden palkkakatto 5,2 miljoonaa Kanadan dollaria. Lisätietoja aiheesta www.cfl.ca.