Jari Mellinistä amerikkalaisen jalkapallon U17 maajoukkueen puolustuksen koordinaattori

13.4.2019

Jari Mellin nimetty U17 maajoukkueen puolustuksen koordinaattoriksi. Mellin aloittaa uudessa tehtävässään maajoukkueen pääsiäisleirillä 19.4.-20.4.2019 Pajulahdessa.

Amerikkalaisen jalkapallon U17 maajoukkue on nimennyt Jari Mellinin joukkueen uudeksi puolustuksen koordinaattoriksi. Aikaisemmin puolustuksen koordinaattorina toimi päävalmentaja Kai Lindblad. Mellin on toiminut U17 maajoukkueessa vuodesta 2015 lähtien vastuullaan tukimiesten pelipaikkavalmennus. Mellinillä on maajoukkueen kanssa pohjoismaiden mestaruus vuodelta 2017 jota tänä vuonna on tarkoitus puolustaa Norjan Melsomvikissä 16.10. - 20.10.2019.

U17 päävalmentaja Kai Lindblad on uudesta järjestelystä mielissään:

“Nyt kun sain siirrettyä puolustuksen koordinaattorin vastuun pois itseltäni, pystyn paremmin keskittymään koko joukkueen pelaajien, harjoitusten, sekä pelisysteemin kehittämiseen ja johtamiseen.

Jari tulee tuomaan oman puolustuksensa mukanaan vanhan systeemin rinnalle ja tämä tulee tuomaan lisää syvyyttä meidän puolustuspäämme pelaamiseen, muodostelmiin, sekä puolustusstrategiaan. Jari on toiminut pitkään U17 valmentajana ja Jarilla on aitoa intohimoa kehittää joukkuetta sekä itseään jatkuvasti. Jarin osallistui edellisessä turnauksessa vahvasti puolustusstrategian luontiin, selkä pelikutsuihin, joten Jarin valinta puolustuksen koordinaattoriksi oli loppujen lopuksi erittäin helppo päätös.

Jari ottaa puolustuksen haltuun pääsiäisleiristä lähtien. Odotukset tämän vuoden puolustusta kohtaan ovat suuret.”

Myös koordinaattori Mellin on innoissaan uudesta roolistaan:

Olen todella iloinen, että Kaitsu tarjosi minulle mahdollisuuden koordinaattorin rooliin. Viimeiset reilu kaksi vuotta olen saanut kasvaa valmentajana maajoukkueessa Kaitsun ja puolustuksen valmennustiimin opissa, joten muutos ei varsinaisesti ole kovinkaan radikaali.

Käyttämällämme puolustuksella on voitettu 2017 PM-mestaruus, joten runko menestykselle on jo olemassa. Viime syksyn Ruotsi maaottelu paljasti kuitenkin tiettyjä heikkouksia, joita olemme talven aikana analysoineet ja näihin tulemme pureutumaan harjoituksissa maajoukkueleireillä.

Pelikirjaan tulee luonnollisesti muutoksia, lähtökohtaisesti puolustuksen koordinaattori tuo oman pelikirjansa mukanaan, mutta tulemme hyödyntämään niitä pelejä vanhasta järjestelmästä, jotka meille ovat viime vuosina parhaiten toimineet. Viime kädessä kuitenkin pelitapamme riippuu pelaajista, jotka tulemme pakkaamaan mukaan Norjan bussiin ensi lokakuussa. Tavoite on puolustaa mestaruutta onnistuneesti!"”

U17 aloittaa Pohjoismaiden Mestaruusturnaukseen valmistautumisen katsastusleirillä 19.4.-20.4.2019 Pajulahdessa.