Martin Veinberg nauttii Iowan keväästä

19.4.2019


Martin Veinberg - 6'9'', 320 paunaa.
Martin Veinberg - 6'9'', 320 paunaa.
Kokenut NFL-hyökkäysvalmentaja Steve Loney kävi harjoituttamassa Reiversin linjaa.
Kokenut NFL-hyökkäysvalmentaja Steve Loney kävi harjoituttamassa Reiversin linjaa.

Veinbergin ensimmäinen spring football -harjoituskausi USA:ssa alkaa lähestyä loppua.

Martin Veinbergin uusi kotikaupunki Council Bluffs ei todellakaan bluffaa. Kaikki toimii hyvin, ruokaa on riittävästi ja hänellä on jopa oma huone campuksella. Yleensä uudet opiskelijat jakavat toisen opiskelijan kanssa huoneensa. Amerikkalaisen jalkapallon stipendiurheilijana Iowa Western maksaa hänen opiskelunsa; kirjat, asunnon, ruokailut sekä vakuutuksen.

Tärkeä tavoite suomalaisopiskelijalla on saavuttaa 60 pisteen opintosuoritukset toukokuuhun 2020 mennessä. Maksimimäärä opintopisteitä/opintokausi on 24 ja Veinbergilla on kolme semesteriä käytössään kerätä suorituksia. Veinbergin suunnitelma on tehty yhdessä opinto-ohjaajien kanssa ja yleisopintojen suorittaminen on käynnistynyt hyvin. 2019  kesä menee on-line kursseja suorittaessa. Opinahjossa on yli 100 ulkomaista opiskelijaa.  

Pelipaikka on vaihtunut hyökkäyslinjan vasemmasta reunasta oikeaan laitaan ja tämä sopii oikeakätiselle Veinbergille varsin hyvin. Hän on saanut todeta kuinka Iowa Westernissä fysio- ja trainer-palvelut toimivat sujuvasti. Pelaajat teipataan jokaiseen treeniin ja suomalaiskolossi on saanut jo osansa sähkö- ja kompressiohoidoista, sillä spring-harjoitusten alkuvaiheessa pari linjamiestä mäsähti hänen polvensa päälle. Onni onnettomuudessa olivat pakolliset polvituet, joiden ansiosta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Veinberg kehuu koulunsa futisohjelmaa.

- Iowa Western on yksi maan parhaista junior collegeista. Joukkueemme hyökkäyskoordinaattori Donnie Woods on arvostettu tekijä ja hän vastaa myös hyökkäyslinjasta. Saan tällä hetkellä todella hyvää treeniä jatkoa varten, kun useimmat endit ovat todella nopealiikkeisiä ja heillä on jo tarjouksia isoista kouluista. Pass pro oman pelaamisen kehittämiskohde, juoksublokkaaminen sujuu hyvin. Tänä vuonna tänne on tullut hakemaan vauhtia kovan luokan runningbackejä Ohio Staten ja Florida Staten joukkueista

Veinbergin suunnitelma siirtyä huippuyliopistoon on edelleen hyvin mahdollinen. Hän saa aloittaa NCAA sääntöjen mukaan vierailut jatkoyliopistoissa tammikuussa 2020. Kaikki yli kymmenen NCAA:n 1D-yliopistoa ovat edelleen kiinnostuneita Veinbergin edesottamuksista: Towson, Florida, Washington State, Virginia, Old Dominion, Temple, Nebraska, Liberty, Arkansas ja Missisippi. Ryhmään on lisätty vielä Massachusetts, Marshall, Austin Peay State University sekä suomalaisvalmentajien hiljattain vierailema Eastern Michiganin yliopisto. Myös Michiganin hyökkäyslinjavalmentaja on ollut yhteydessä.

- Pelitapa on jossain määrin tuttu. Täällä on kiinnitetty huomiota mm. lähtöasentoon, jota on vähän kavennettu ja staggeriä (jalkaterien porrastus) on pienennetty. Olen pääosin 2-pisteasennossa. Askellusten lisäksi tarkkaan seurataan hand placementiä eli mihin punchin pitäisi osua. Eli koko suoritus on suurennuslasin alla.

Eastern Michigan Eaglesin hyökkäyslinjavalmentajan James Pattonin suunnitelmissa on vierailla Iowa Westernin harjoituksissa huhtikuussa. Hän tiedusteli suomalaisilta, että onko Martin aggressiivinen linjapelaaja ja hyvillä mielin hänelle pystyttiin vastaamaan, että mm. tämä ominaisuus sisältyy Veinbergin habitukseen.

Katso tunnelmia Reiversin ensimmäisistä kevätharjoituksista