Naisten I-divisioona, kausiennakko 2019

7.5.2019Naisten I-divisioona starttaa lauantaina 11.5. ja sarjassa pelaa kaudella 2019 kahdeksan joukkuetta kahdessa lohkossa.

Lohko 1: Oulu Northern Lights, Mikkeli Bouncers, Seinäjoki Crocodiles ja Jyväskylä Jaguars

Lohko 2: Helsinki Wolverines Blue, West Coast Phoenix (Raisio), Kotka Eagles ja Hämeenlinna Tigers.

Kauden 2018 jälkeen sekä 1. divisioonan voittaja Turku Trojans että 2. sijoittunut Kuopio Steelers ovat molemmat nousseet pelaamaan Naisten Vaahteraliigaan.

1. lohkon uusi nousija on Oulu Northern Lights, voittaen II-divisioonan kaudella 2018. Ennen divarikausiaan Oulu pelasi Vaahteraliigassa, joten menestyshalua revontulien väreistä löytyy. Seinäjoki Crocodiles tuli myös viime kaudella hakemaan kokemusta ja kasvua divarista. Naisten Vaahteraliigassa 2017 pelanneen joukkueen vauhti näkyi jo viime kaudella, eikä varmasti ole vähentynyt harjoituskauden aikana. 1. lohkon Jyväskylä Jaguars ja Mikkeli Bouncers ovat tutumpia joukkueita divarin kentillä. Jyväskylän petolauma tulee sisukkaasti taistelemaan pudotuspelipaikoista ja hakee nuorelle joukkueelle kokemusta. Mikkeli odotettavasti janoaa kovasti paikkaa pudotuspeleistä, koska jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle sitten kauden 2016. Portsareiden porukka on pitkään pysynyt samana, joka näkyy kentällä saumattomana yhteistyönä.

Kaudella 2018 I-divisioonan välieriin eri lohkoista yltäneet West Coast Phoenix ja Kotka Eagles ovat molemmat tänä vuonna 2. lohkossa. West Coast Phoenix on yltänyt pudotuspeleihin vuodesta 2016 lähtien, joten kokemusta joukkueesta löytyy. Kotka Eagles pelasi kaudella 2018 ensimmäistä kautta 11vs.11-sarjassa ja onnistuneen kauden jälkeen Kotka varmasti janoaa lisää menestystä kaudella 2019. Lisäksi 2. lohkossa nähdään Hämeenlinna Tigers sekä Helsinki Wolverines Blue. Hämeenlinna Tigers on uusi seura, jolta löytyy rostereiden perusteella riveistään sekä nuoruutta että kokemusta maajoukkuetasolta, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin tulokaskausi päättyy. Helsinki Wolverine Bluella on mahdollisuus tarvittaessa tuoda Vaahteraliiga-kokemusta Wolverines Gold -joukkueesta ja Suomen kokeneimman kaartin kanssa treenaaminen on varmasti menneen talven aikana kehittänyt koko ahmalaumaa.

Naisten I-divisioona tulee olemaan molemmissa lohkoissa tasaväkistä vääntöä. Jännittävä on nähdä, ketkä erottuvat edukseen niin vahvasti, että ansaitsevat paikan pudotuspeleissä. I-divisioonan voittajalla on mahdollisuus nousta kilpailujärjestelmän mukaisesti Vaahteraliigaan kaudelle 2020.

Katso Naisten I-divarin koko otteluohjelma täältä.