Puolustusvoimien Urheilukoulu

21.5.2019


Christer Berg
Christer Berg
Lamin Latikka
Lamin Latikka
Niilo Ojansivu
Niilo Ojansivu
Edvard Vesterinen
Edvard Vesterinen

Santahaminan urheilukoulun lajiryhmään valittiin neljä urheilijaa jotka aloittava palveluksessa lokakuussa 2019. 71 jenkkifutaria on käynyt Urheilukoulun Lahdessa tai Santahaminassa.

Kesälajien saapumiserä IV/19 aloittaa palveluksen 14.10.2019 Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa. Saapumiserän muodostaa  yhteensä 72 urheilijaa.
Kaartin jääkärirykmenttiin IV/19 valitut amerikkalaisen jalkapallon pelaajat:

linjapuolustaja Christer ​Berg, Helsinki Roosters
linjapuolustaja Lamin Latikka, Vaasa Royals
hyökkäyslinjamies Niilo Ojansivu, Kuopio Steelers
linjapuolustaja Edward Vesterinen, Helsinki Roosters


Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan yhteistyössä koulutettujen sotilasvalmentajien, seurojen, lajiliiton  ja urheiluakatemian kanssa.

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. 

Urheilukoulun hakeneet edustavat ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Valinnat suoritettiin eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. 

Urheilukoulu SAJL sivuilla

Uutinen Puolustusvoimien sivuilla.