Wolverines ja Trojans jatkavat puhtaalla pelillä naisten Vaahteraliigassa

22.5.2019


Steelers avasi Vaahteraliigan kotipelit voitolla.

Naisten Vaahteraliigan toisella kierroksella Helsingissä Wolverines ei jättänyt vierailevalle Tampere Saintsille yllätysmahdollisuuksia, vaan jyräsi selvään 61-0 voittoon. Ottelun hahmona toimi Wolverines keskushyökkääjä Tytti Kuusinen, joka teki ottelussa neljä maalia. Maaleista kolme syntyi juoksemalla. Kuusinen kantoi palloa yhdeksän kertaa 16,2 jaardin keskiarvolla keräten 146 jaardia juoksemalla. Ainoalla kiinniotolla syntyi 33 jaardin maali. Wolverines jatkoi voitollaan voittoputkeaan, joka on nyt 13 ottelun mittainen. Joukkue on hävinnyt viimeksi 6.8.2017, jolloin Roosters voitti joukkueen kotonaan. Saintsille tappio oli ensimmäinen tällä kaudella.

Kuopiossa Steelers avasi Vaahteraliigan kotipelinsä voittamalla Pietari Valkyriesin 52-22. Valkyries onnistui etenemään ottelussa kotijoukkuetta enemmän 396-394, muttei onnistunut pisteiden teossa riittävästi. Siinä missä Valkyries menetti pallon kolme kertaa syötönkatkoihin ja kolme kertaa epäonnistumalla neljännen yrityksen pelissään, painoi Steelers lähes jokaisen hyökkäysvuoronsa maalialueelle asti. Erityisesti Steelersin juoksupeli Laura Pulkkisen johdolla toimi tehokkaasti. Pulkkinen päätti pelin 283 juostuun jaardiin ja kolmeen maaliin. Nina Sutinen teki niin ikään kolme maalia, mutta eteni ottelussa vain 12 jaardia. Steelers nousi voitollaan sarjakolmoseksi, kun taas Valkyries hakee vielä avaus voittoa tälle kaudelle.

Kierroksen kolmannessa pelissä Helsinki Roosters ja Turku Trojans ottelivat sarjapisteistä. Sarjapisteet matkasivat tällä kertaa Turkuun selvän 0-56 voiton myötä. Trojans hyökkäys teki ottelussa tuhojaan ja eteni 471 jaardia viimeistellen neljä maalia Jonna Hakkaraisen heitoista ja kolme maalia Lea Kaszasin juoksuilla. Kun Trojans puolustus antoi Roostersille vain 120 jaardia ja otti kaksi syötönkatkoa ja kaksi rähmäystä itselleen, ei Roostersilla ollut avaimia voitto taisteluun. Trojans jatkaa voiton myötä sarjassa puhtaalla pelillä. Roostersille alkukausi on ollut vaikea, eikä voittosaraketta ole vielä saatu auki.

 

Tulevalla kierroksella sarjan kärki pyrkii jatkamaan puhtaalla pelillä kotipeleissään ja nollakerholaiset kohtaavat

Kolmannella kierroksella lauantaina klo 12 Pietari Valkyries kohtaa Suomen kotikentällään Kotkassa Roostersin. Molemmat joukkueet ovat hävinneet kauden kaksi ensimmäistä ottelua, joten ottelussa on paljon pelissä. Ottelun häviäjälle tilanne tulee olemaan tukala, koska sijoituksen parantaminen tappion jälkeen vaatii nopeasti vähintään kaksi voittoa.

Lauantain toisessa ottelussa klo 15 Brahen kentällä Helsingissä Wolverines saa vieraakseen Kuopio Steelersin. Kuopio pääsi viime viikolla voittojen makuun, mutta onko hallitseva mestari vielä liikaa tulokasjoukkueelle. Wolverines pyrkii jatkamaan voittoputkeaan 14 otteluun, mutta mikään päiväkävely ottelu tuskin tulee olemaan.

Kierroksen viimeisessä pelissä Turun yläkentällä sunnuntaina klo 13 Trojans yrittää ylläpitää voittoputkeaan. Haastajana vieraaksi matkustaa tällä kertaa Tampere Saints. Trojans on aloittanut kauden vakuuttavasti, kun taas Saintsin avausvoiton perään nähtiin lähes tyrmäystappio viime viikolla. Miten tamperelaiset ovat toipuneet tappiosta nähdään sunnuntaina, mutta varmaa on, että vieraiden on syytä olla hereillä ottelussa alusta alkaen. Muuten pisteet jäävät Turkuun.

Kierros 2 18.-19.5.

Lauantai 18.05.

kello 17:00 Brahenkenttä, Helsinki

 

Wolverines Gold  -  Saints

61 - 0 (39 - 0) Tilastot

Lauantai 18.05.

kello 15.00 Keskuskentän tekonurmi, Kuopio

 

Steelers  -  Pietari Valkyries

52 - 22 (26 - 14) Tilastot

Lauantai 18.05.

kello 18.00 Velodrome, Helsinki

 

Roosters  -  Trojans

0 - 56 (0 - 20) Tilastot

 

 

Kierros 3 25.-26.5.

 

Lauantai 25.05.

kello 17.00 Brahenkenttä, Helsinki

 

 

Wolverines Gold  -  Steelers

 

 

Lauantai 25.05.

kello 12.00 Keskuskenttä, Karhula

 

 

Pietari Valkyries  -  Roosters

 

 

Sunnuntai 26.05.

kello 13.00 Yläkenttä (Neitsytpolku), Turku

 

 

Trojans  -  Saints