Combine testit

 

Yleistä

Lajimme fyysinen luonne vaatii kovaa harjoittelua myös tämän osa-alueen suhteen. Testit ovat urheilijan omaa kehittymistä varten, mutta samalla vertailukelpoisia esim. USA:laisten yliopistojen ja high schoolien suhteen. Testien tekeminen luonnollisesti kulkee käsi kädessä harjoitusohjelmien kanssa. Amerikkalainen jalkapallo on urheilijan peli. Nopeus, voima ja ketteryys suhteessa omaan kokoon ja pelipaikkaan ovat ehdottomia edellytyksiä hyvälle pelin tasolle ja 'kilpailuetu' taidollisesti tasapäisten pelaajien välillä.  

Tavoitteena on saada käyttökelpoista tietoa pelaajien suorituskyvystä ja sen kehittymisestä talven aikana.  Osalle urheilijoista testaus on iso motivaatiotekijä. Kannattaa muistaa kunnollinen lämmittely.

– Näen tärkeänä combine-kulttuurin kehittämisen, kertoo miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen. – Pelaajat saavat motivaatiota harjoitteluun, ja seurat saavat käytäntöjä omaan testaukseensa. Testeillä saadaan selkeää tietoa edistymisestä ja fyysisestä edistymistä -  measure or pretend.

PDF-tiedostoSAJL testaus.pdf (312 kB)
SAJL amerikkalaisen jalkapallon testaus
PDF-tiedostoSAJL TESTIMANUAALI.pdf (621 kB)
SAJL testimanuaali

Combine-videoita harjoitteluun