Roope Niskanen goes Baylor

8.12.2018
Baylor High Schoolin suomalaiskolmikko vas. Sami Sami Sadeharju, Roope Niskanen ja Santeri Valpas.
Baylor High Schoolin suomalaiskolmikko vas. Sami Sami Sadeharju, Roope Niskanen ja Santeri Valpas.

Roope Niskasen high school -ura jatkuu Baylor High Schoolissa.

Ilman lajitaustaa jenkkifutikseen tullut potkaisija Roope Niskanen siirtyi toiseksi vaihto-oppilasvuodeksi Tenneseehen  Baylor High Schooliin lukukaudeksi 2018-2019.

Tässä Roopen terveiset:

"Omalta kannalta kausi oli suhteellisen hyvä, sillä kehitystä tuli erittäin paljon varsinkin tarkkuuden suhteen! Huonoiksi puoliksi jäi peliaika. Joukkueeseen kuuluu 3 muuta spesialistia, joista kaikilla on oma rooli, minulle kuului potkumaalit. Joukkueen valmentaja uskoi enemmän touchdownien tärkeyteen kuin field goalien, sekä puolustuksella oli ongelmia potkujen suojaamisessa, vaikka pallo lähti jalasta tarpeeksi nopeasti.

Vähäisistä potkuista huolimatta sain potkaista noin 8 field goalia joista yksi blokattiin ja yksi meni ohi. Kaikki olivat alle 50 yardin potkuja. Sain myös potkaista pari aloituspotkua ja PAT:ta jotka joko menivät sisään tai tippuivat end zoneen, nämä ovat nähtävissä videolinkistä. Palkintoja ei taida tänä vuonna tulla erityisemmin.

Joukkueena kausi oli myös vähän pettymys. Putosimme ekoissa pudotuspeleissä pois State Championship jahdista. Recordimme oli 4-7 eli 4 voittoa ja 7 tappiota.

Haen opiskelupaikkaa USA:sta mutta paikkaa ei ole vielä varmistunut, mutta kiinnostusta on ollut useilta kouluilta. Katsotaan mihin sitä päädytään!

Jokatapauksessa erittäin hieno kokemus tämä viime kausi ja siitä kiitos joukkuelaisille, valmentajille, vanhemmille ja muille ketkä ovat tukeneet! Harjoittelu jatkuu vaikka kausi on ohi ja seuraavaksi suunnataan kohti yliopisto tason pelejä!"

Niskasen pelikavereina Baylorissa olivat toista vuotta koulussa opiskeleva helsinkiläinen keskushyökkääjä Santeri Valpas sekä seinäjokelainen te Sami Sami Sadeharju. 

Roope Niskasen high llightsit kaudelta 2018.