Mäkelänrinteen Urheilulukio, Helsinki

Olli Kantola

Mäkelänrinteen lajiryhmää on valmentanut  2017 lokakuusta lähtien 2017 Olli Kantola. Kantola on päätoiminen uintivalmentaja, jolla on lajitaustaa myös jenkkifutiksesta. Kantola koulutukseltaan fysioterapeutti ja hän on käynyt ammattivalmentajatutkinnon. Oma pelaajaura sisälsi mm. U19 EM-kisat vuonna 2000 sekä Vaahteraliigapelivuosia Rovaniemi Artic Circle Starsin, Vantaa TAFT:in ja Helsinki Roostersin hyökkäyslinjoissa. 
Yhteystiedot:
olli(at)vanders.fi
040-6722116

Takamies Viljo Lempinen valittiin 2016-2017 treenikauden break through -pelaajaksi. Lempinen on kaudella 2017 voittanut NFLE-seurajoukkuemestaruuden, U19 SM-kultaa, U19 EM-pronssia.

Liiton nuorisopäällikkö Heikki Halttunen ja Mäkelänrinteen lukion valmennuksen lehtori Simo Tarvonen sopivat yhteistyöstä ensimmäisen jenkkifutiksen valmennusryhmän toiminnan aloittamisesta elokuussa 2009 lähtien. Ryhmään valittiin myös urheilulukion ulkopuolisia motivoituneita ja systemaattisesta harjoittelusta kiinnostuneita opiskelijoita. Amerikkalainen jalkapallon on Mäkelänrinteessä ns. lajivalikoimalaji, jossa koulu tarjoaa valmennusajan, yleisvalmennusta ja hyvät harjoitteluolosuhteet. Lajiryhmän valmentaja vastaa ja antaa jaksokohtaisen selvityksen koululle valmennusohjelmasta ja sen toteutumisesta.

Mäkelänrinteen lukio on noin 850 opiskelijan helsinkiläinen päivälukio, joista valmennusurheilijoita on noin 600. Koulu on yksi Suomen 13 valtakunnallisesta urheilun erikoislukiosta. Mäkelänrinteen lukio on toiminut luokattomana lukiona yhtäjaksoisesti jo reilut 35 vuotta. Koulussa on mahdollisuus suorittaa sekä luokaton lukio että luokaton urheilulukio joustavasti oman aktiivisen harrastuksen ohessa. Yleislukiossa valittavana on tavallinen lukio-ohjelma sekä opiskelijan taipumusten mukaan myös valmennus- tai liikuntapainotteinen opiskeluohjelma.  Märskyssä opiskelee yli 560 urheilijaa noin 58:ssa lajissa. Harjoituksia ohjaa yli 40 valmentajaa. Koulu onkin suurin urheilijoiden päivittäisharjoittelua järjestävä organisaatio maassamme.

Amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmällä pyritään luomaan toimintamalleja myös muiden kaupunkien amerikkalaisen jalkapallon akatemiaurheilijoille.

Ryhmässä ei toimita vain urheilun ehdoilla, sillä myös koulutyö tulee suorittaa sovittujen kurssien puitteissa. Urheilulukiolaiset saavat 13 kurssisuoritusta urheilusta / 75 vaaditusta lukiokurssista kolmen vuoden opiskeluissa ja 18 kurssia neljän vuoden lukio-opiskelussa.


Verkkolehti Märskyläinen

Märsky facebookissa

Koronaviruksen aiheuttamat varotoimet harjoittelussa

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi

1. Ohjeet käydään läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.

2. Noudatetaan Aluehallintoviraston (AVI) linjauksia sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestettäessä.

3. Harjoituksiin tai kilpailutapahtumiin tullaan aina terveenä. Jos osallistujalla on mitään infektio-oireita, kuten nuha, kurkkukipu tai yskä, hän pysyy kotona.

4. Jos epäillään Covid-19-tartuntaa, on toimittava THL:n ohjeiden mukaan.

5. Mikäli joku urheilija kokee kouluharjoitukset terveyttään vaarantavina, sovitaan ko. urheilijan kanssa itsenäisestä harjoittelusta sekä siitä miten hän raportoi harjoittelusta valmentajalle.

6. Lähikontaktien määrä koulumatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, autolla kuljettaessa harjoitusmatkat tehdään lähtökohtaisesti samoissa autokunnissa. Jalan, polkupyörällä tai muuten henkilökohtaisella kulkuneuvolla kulkeminen on aina hyvä vaihtoehto. Julkisilla matkustettaessa suositellaan THL:n voimassa olevia suosituksia.

7. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.

8. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman harjoitus- tai pelipaikalla riittävällä huolellisuudella. Lisäksi suositellaan käytettävän desinfiointiainetta.

9. Suositellaan, että harjoitusvälineet pysyvät henkilökohtaisena läpi harjoituksen, jos se on mahdollista toteuttaa.

10. Urheilijalla tulee olla mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä ja käytöstä urheilija vastaa itse.

11.  Sylkeminen harjoitustiloissa on kokonaan kielletty. Jos on yskittävä tai aivastettava, tehdään se hihaan tai paidan sisään.

12. Niistäminen tapahtuu kertakäyttönenäliinaan harjoitusalueen laidalla ja tämän jälkeen kädet tulee pestä tai desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen.

Lisätietoa harjoitteluun löytyy:
https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

 

Vas. valmentaja Olli Kantola, Aaro Rask, Niko Saarelainen, Henri Suikki

Ohjatut harjoitukset:

maanantaisin klo 14.15-15.45

torstai klo 10.10-11.30 (aloitus liukuva alkaen klo 9.45)

perjantai klo 10.10-12.00 (aloitus liukuva alkaen klo 9.45)

 

Harjoituspaikat: Mäkelänrinteen uimahallin punttisalilla sekä Velodromin keinonurmella.
 

Lajiryhmän jäseniltä ei peritä harjoittelumaksua. Mäkelänrinteen uimahallin punttisali, ylätasanne (juoksu&hyppypaikka), palloilusali lisättynä Velodromilla ovat ryhmän jäsenille ilmaiset. Jokaisesta vuoden kattavasta henkilökohtaisesta fyysisen harjoittelun ohjelmasta urheilijat sopivat vastuuvalmentajan kanssa erikseen. Lisäksi Mäkelänrinteen urheilulukio tarjoaa fysioterapiaa, oheisharjoittelua, terveydenhoitoa sekä psyykkistä valmennusta opiskelijoilleen.

Ryhmässä on v. 2002-1999 syntyneitä pääkaupunkiseudun koululaisia, joilla on halu kehittyä ja harjoitella sekä mahdollisuus osallistua opintojensa ohessa valmennusryhmän toimintaan.

Arttu Pajarinen s. 2002 Helsinki Roosters
AmbroUrjansson s.2002 Helsinki Roosters
​Niko Saarinen s. 2003 Helsinki East City Giants

Henri Suikki s.2003 Helsinki Roosters
Lassi Pajarinen s. 2004 Helsinki Roosters
Aaro Rask s. 2004 Helsinki East City Giants

Ulkopuoliset jäsenet
Aapo Sirviö s. 2002 Helsinki Roosters (Stadin ammattiopisto)
Olli Lievonen s. 2002 Helsinki Roosters (Stadin ammattiopisto)
Santeri Norrena s. 2002 Wasa Royals (Stadin ammattiopisto)
Malek Jaradat s 2004 Helsinki Roosters (Stadin ammattiopisto)
 


 

Kysely urheilulukiolaiselle