Urheiluakatemiat, -lukiot ja ammattilliset urheiluoppilaitokset

Osa urheiluoppilaitoksista testaa kandidaatteja liikuntakykytesteillä. Esimerkkinä Mäkelänrinteen urheilulukiion liikuntakykytestit 2017.

Urheiluakatemiaohjelma

Urheiluakatemiaohjelma vastaa koko Urheilijan polun kattavan akatemiaverkoston johtamisesta. Se on huippu-urheilun alueellinen verkosto ja koko Urheilijan polun perustukiratkaisu, joka toimii kehittyvänä osaamisen ja olosuhteiden mahdollistajana Urheilijan polun kaikissa vaiheissa.

Urheiluakatemiaverkostossa on polun kaikissa vaiheessa olevia urheilijoita, valmentajia ja asiantuntijoita, joiden osaamista kehitetään yhteistyössä huippuvaiheen ja osaamisohjelman asiantuntijoiden kanssa.

Tavoitteet

  • Urheilijan päivittäisharjoittelun parantuminen

Toimenpiteet

  • Valmentautumisosaamisen ja valmentajayhteisöjen vahvistaminen
  • Toimintaympäristöjen kehittäminen, akatemia- valmennuskeskukset
  • Lajien keskittämisen ratkaisut
  • Kaksoisuratyö
  • Yläkoulutyö

 

Urheiluoppilaitoshaku 2017

Urheiluoppilaitoshaku 21.2. -15.3.2017

Toisen asteen yhteishaussa virallisiin urheiluoppilaitoksiin haettaessa urheilija täyttää sähköisen oppilaitoshaun (opintopolku.fi) yhteydessä myös urheiluhaun tiedot (mm. laji, saavutukset, ym.). Lisäksi urheilijan tulee lähettää Hakulomake urheiluoppilaitokseen 2017 tai urheiluoppilaitoksen oma hakulomake yhteishaun päättymiseen mennessä.

HUOM! Varmista aina hakuohjeet, aikataulu, mahdollinen oppilaitoksen oma hakulomake ja vaadittavat liitteet oppilaitoksen verkkosivuilta tai ota tarvittaessa yhteys oppilaitoksen urheilukoordinaattoriin.

Ammatillisten urheiluoppilaitosten haku

Hakuprosessi ammatillisen erityisen koulutustehtävän urheiluoppilaitoksiin 

Hakijan tulee tarkistaa oppilaitoksen sivuilta, että hänen valitsemansa ammatillinen perustutkinto sisältyy oppilaitoksen urheilijakoulutukseen.
Urheiluansioilla, jotka koostuvat lajiliittopisteistä ja oppilaitoksen omista arvioinneista, voi saada 1-3 lisäpistettä, jotka lisätään hakijan kokonaispisteisiin. Urheiluansiot eivät anna merkittävää etua hakukohteeseen, joten urheilijan kannattaa hakea sellaiseen perustutkintoon, jonne edellytykset sisäänpääsyyn ovat olemassa.

Hakuprosessi ja urheiluoppilaitosten opiskelijavalinnan kriteerit 2017

Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2017

Ansöningsblankett, idrottare 2017

 

Kevään 2017 hakuun liittyvät aikataulut

  • Hakuaika toisen asteen koulutukseen alkaa 21.2 ja hakemuksen on oltava perillä 14.3.2017 klo 15:00 mennessä (myös postitse lähetettävät).
  • Hakulomake urheiluoppilaitokseen 2017 toimitetaan oppilaitokseen viimeistään yhteishaun päättymiseen 14.3.2017 mennessä (myös postitse lähetettävät).
  • Koulutuksen järjestäjät ilmoittavat opiskelijaksi ottamisen tulokset aikaisintaan 15.6.2017.
  • Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 29.6.2017.