yläkoululeiri

Pajulahden yläkoululeirin vastuuvalmentaja Toni Bärlund
Pajulahden yläkoululeirin apuvalmentaja oik. Kaleb Wezdenko
Kuortaneen yläkoululeirin valmentaja Kimmo Kuvaja

Lajivalmentajat


Vastuulajivalmentajina toimivatt:

PAJULAHTI
Toni Bärlund /Pajulahti (VAT-tutkinto, 3-tason lajivalmentaja amerikkalainen jalkapallo, Averett-Pajulahti opintolinjalla, kokenut lajivalmentaja Jyväskylästä)
Kaleb Wezdenko (yliopistopelaaja Grand View University, Vierumäen AMK liikuntaopiskelija Kotkasta)

KUORTANE
Kimmo Kuvaja/Kuortane (fysioterapeutti, 2-tason lajivalmentaja amer. jalkapallo ja yleisurheilu, Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian fysiikkavalmentaja, kokenut lajivalmentaja Seinäjoelta)

Apuvalmentajia: (leiriläisten määrän mukaisesti): Tiina Salo (Kuortaneen urheiluopiston fysiikkavalmentaja), Keijo Matilainen (VAT-tutkinto, Urheilukoulun monivuotinen valmentaja), Ville Rajalainen (Jyväskylän liikuntatieteellisen opiskelija), Joachim Salo (maajoukkuevalmentaja, liikunnanopettaja) sekä Otteliina Viinikainen (valmentaja, fysioterapeutti), Mika Valkama (fysioterapeutti, lajivalmentaja)

Jenkkifutiksen yläkoululeirit Pajulahdessa ja Kuortaneella 2019-2020

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Kuortaneen ja Pajulahden Urheilukeskuksissa tapahtuva  lukuvuonna 2019-2020 ovat tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat).

Leirien tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Tarkoitus on luoda valmiuksia urheilu-uran huippuvaiheen menestystekijöille; innostus kasvaa intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle.

Lajiharjoittelussa toteutetaan Suomen Amerikkalaisen Jalkapallo Liiton linjauksia yläkouluikäisille liiton valmentajien vetämänä. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia.

Valmennuskeskusympäristössä on erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Kohderyhmä
• Yläkouluikäiset, 7.-9. -luokkalaiset, tavoitteellisessa kilpaurheilussa mukana olevat urheilijat
• Leiritys on valtakunnallinen eli siihen voi hakea eri puolilta Suomea.
• Urheilija ja perhe ovat valmiita sitoutumaan vuoden kestävään projektiin

SAJL järjestää yläkoululeirejä kahdessa eri urheilukeskuksessa Pajulahdessa ja Kuortaneella. Vielä ehtii ilmoittautua, molemmat ryhmät käynnistyvät.

Lukukaudella 2019-2020 järjestetttävät neljä leiriä ovat sisällöltään ja hinnaltaan samankaltaiset. Leiriviikko kestää maanantaista perjantaihin 

Lisäinfoa  SAJL:n yläkoululeireistä.

Pajulahden leiri-info

Pajulahden urheilukeskuksen yläkoululeirit

Kustannukset täysihoidolla 308 € / henkilö / 4 vrk leiri  (7.-9.lk).
sis. majoituksen (2-4 hh), valmennuksen, opetuksen, oppimateriaalit ja ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).

Jos leiriläinen tarvitsee majoituksen sunnuntai -maanantai välille on extrayön hinta 25 € (sis. aamupala).

Leiriviikot 2019 – 2020 (alustavat)

  • I leiri 30.9.- 4.10.2019 (ma-pe)
  • II leiri 18.- 22.11.2019 (ma-pe)
  • III leiri 20.- 24.1.2020 (ma-pe)
  • IV leiri 23.- 27.3.2020 (ma-pe)

Kuortaneen leiri-info

Kuortaneen urheiluopiston yläkoululeirit

7. - 9. lk ryhmä
Hinta 308 € / henkilö / 4 vrk leiri
sis. majoituksen (2-4 hh), valmennuksen, opetuksen, oppimateriaalit ja ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).

Tavoitteena on, että urheilija sitoutuu vuodeksi kaikkiin oman lajinsa yläkoululeirityksiin. Mikäli jokin ajankohdista ei sovi sinulle, laita kommentti lisätietoja kenttään niin huomioimme tämän ilmoittautumisessa.
Haku käynnissä 23.8. 2019 saakka.

Leiriviikot 2019 – 2020 (alustavat)​

  • 7. - 11.10.2019
  • 25. - 29.11.2019
  • 27. - 31.1.2020
  • 30.3. - 3.4.2020

Sähköisellä kaavakkeella Kuortaneen yläkoululeirit Haku päättyy 23.8.2019

 

Pajulahden yläkoululeireille on mahdollisuus hakea yhden leirin kattava stipendi/vuosi Pajulahden Urheiluopistosäätiöltä. Tuki on 65€/vrk eli maksettavaa yhdestä leiristä jää 30€. SAJL/ Heikki Halttunen sähköposti:heikki.halttunen(at)sajl.fi koordinoi tukihakemukset eteenpäin. Tukihakemuksessa tulee ilmetä nimi, ikä, laji/seura, perusteita tuen saamiseksi, yhteystiedot.

Majoitus
Leiriläiset majoittuvat Liikuntakeskus Pajulahdessa 2 – 6 hengen huoneissa.

Ruokailut
Aamiainen, välipala, lounas, päivällinen ja iltapala kuuluvat leirin hintaan ja tarjoillaan Pajulahdessa

Harjoittelun toteuttaminen ja olosuhteet leireillä
Kaikki harjoitukset ovat ohjattuja. Ominaisuusharjoitukset toteutetaan ammattivalmentajien johdolla hyödyntäen myös lajivalmentajien ja liikunnanohjaaja opiskelijoiden osaamista. Kehonhuoltoharjoitukset toteutetaan ammattivalmentajien valvonnassa liikunnanohjaajaopiskelijoiden toteuttamana.

8.-9. luokkalaisten leirityksen alussa toteutetaan fyysisen suorituskyvyn testipatteristo (Kasva Urheilijaksi ominaisuustestit). Kolmella seuraavalla leirillä testataan testipaketista ominaisuuskohtaiset testit (Kestävyys/kestovoima, nopeus/ nopeusvoima ja liikkuvuus). Leirien välijaksot ovat teemoitetut fyysisten ominaisuuksien mukaan. Edellisellä leirillä annetaan ohjeet teeman mukaisen harjoittelun tehostamiseksi ja ominaisuus testataan seuraavalla leirillä.

 

Opiskelujen toteutus leireillä
Opiskelut toteutetaan läksyperiaatteella opiskeluvastaavan/ opettajan johdolla n. 3 h päivässä. Läksyt on kysytty ennakkoon leiriläisen oman koulun opettajilta. Oppilas tekee leirin ensimmäisenä päivänä tuntisuunnitelman leiriviikolle, josta ilmenee päivittäinen ajankäyttö eri läksyille. Lista palautetaan valvojan allekirjoituksella kouluun. 
Läksyt suoritetaan urheiluopistotojen luokkatiloissa, jaettuna tarpeen mukaan pienryhmiin. Leirin aikana järjestetään koetilaisuuksien valvontaa tarvittaessa.

Yhteydenpito ja yhteistyö kouluihin
Yläkoululeiritysvastaava on tarpeen mukaan yhteydessä opettajiin lukuvuoden aikana. Vastuu läksyjen saamisesta on leiriläisellä ja hänen vanhemmillaan.

Lisäinfoa Olympiakomitean sivuilla

Tiedustelut:
Heikki Halttunen
koulutuspäällikkö, yläkoululeirityksen lajivastaava
Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry
heikki.halttunen(at)sajl.fi
040-5696644