Valmentaa kuin nainen

 

 

 

 

Michiganiin 31.3.-8.4.2019 suuntautuneen opintomatkan yksi mahdollistaja oli Valmentaa Kuin Nainen -hanketuki kolmelle naisvalmentajalle.

Valokuvaa klikkaamalla pääset videomatkalle Michiganiin.

Uutisia

Neljä naista NFL organisaatioissa

30.1.2019
Katie Sowers 49ers, Jen Welter Cardinals, Kathryn Smith Buffalo ja Kelsey Martinez Raiders.

Valmentaa kuin nainen lajitapaaminen 2015

Jen Welter, ensimmäinen naisvalmentaja NFL:ssä. 2015 Welter oli mukana Arizona Cardinalsin leirillä ja pre seasonilla.

Haastattelu

Phoebe Schecter on pelannut Ison-Britannian naisten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueessa. Schecter toimi kahtena vuotena Buffalo Billsin kesäleireille harjoittelevana valmentajana. Elokuussa 2018 hänet sai pestin koko kauden ajalle valmentajaharjoittelijaksi.

 

SAJL on mukana Suomen Valmentajien koordinoimassa ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Valmentaa kuin nainen -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on lisätä naistoimijoiden määrää ja osaamista joukkuepeleissä. Mukana ovat amerikkalaisen jalkapallon lisäksi jalkapallo, käsipallo, ringette, salibandy, jääkiekko, pesäpallo, koripallo, lentopallo ja Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU.

Mukana olevat tahot järjestävät sekä oman lajin pelaajille ja valmentajille suunnattuja tapaamisia että kaikille lajeille yhteisiä alueellisia tapaamisia. Muita tapoja millä naistoimijoiden lisäämistä edistetään ovat seminaarit, naisten Urheilijasta Valmentajaksi -koulutus ja lajien oman mentorointitoiminnan tukeminen. Tavoitteena on myös luoda valmentajaverkostoa niin lajien sisällä kuin eri lajien kesken.    

Valmentaa kuin nainen Facebookissa

Hankkeesta lisää mm. Suomen Valmentajien sivuilla

Amerikkalaisen jalkapallon omia tapaamisia on järjestetty Helsingissä ja Jyväskylässä 2015. Seuraava lajitapaaminen järjestetään lauantanina 2.12.2017. Myös kaksi alueellista tapaamista ovat avoimia kaikille hankelajien pelaajille ja valmentajille.