SAJL Hall of Fame -jäsenet 13-16

SAJL Hall of Fame - #13 Janne Kilpeläinen v.2010

Janne Kilpeläinen opiskeli ja pelasi USA:ssa Bucknellin yliopistossa

 

Puolustuksen linjamies, jonka tinkimättömän harjoituskulttuurin tuntevat myös monet nuoremmat maajoukkuepelaajat. Hyvinkään Falconsin ja East City Giantsin paidassa menestystä niittänyt mies ehti edustamaan Suomea 8 kertaa ja voittamaan 2 EM-kultaa, Suomen mestaruuksien seuraksi. Lähti Falconsin riveistä vaihto-oppilaaksi New Yorkin osavaltioon ja High School vuoden jälkeen (Midlakes HS, Phelps, NY) pelasi yliopistofutista Bucknellissa, Pennsylvaniassa. Kokeili ammattilaisvauhtia New York Giantsin rookie -leirillä.

Kaudella 2013 Kilpeläinen toimii Hyvinkään Falconsin linjavalmentajana ja voima- ja kuntovalmentajana (SCC)

SAJL Hall of Fame - #14 Sami Alalampi v. 2010

Sami Alalampi NFL Europa joukkue Barcelona Dragonsissa

Ehti urallaan edustamaan Pori Bearsia, Rauma Admiralsia, East City Giantsia, Bergamo Lionsia, Barcelona Dragonsia ja Helsinki Roostersia. Maajoukkueessa 18 maaottelua pelannut ja 4 EM-kultaa voittanut mies ehti voittamaan myös 5 SM-kultaa, 2 Italian mestaruutta ja World Bowlin. Joukkueen menestyksen lisäksi mies ehti keräämään myös henkilökohtaista kunniaa All-star valinnoilla sekä ensimmäisellä suomalaisen tekemällä maalilla ammattilaissarjoissa.

SAJL Hall of Fame - #15 Jukka-Pekka Nummi v.2010

J-P Nummi kellotti NFL Europe joukkue Scottish Claymoresin testeissä kovimman 40 jaardin ajan Suomessa 4,34s

Vuonna 1988 peliuransa aloittanut pelaaja ehti edustamaan viittä eri seuraa vuoteen 2004 päättyneellä urallaan. Joukkueissaan hän voitti Suomen ja Italian mestaruuksien lisäksi myös World Bowlin. Porissa alkaneen ja Turussa päättyneen peliuran aikana tämä puolustuksen takamies ehti pelaamaan myös Tampereella, Bergamossa ja Glasgowssa. Kaksikymmentäkertaa Suomea edustaneelle nelinkertaiselle Euroopan mestarille ehti kertyä myös lukuisia henkilökohtaisia tunnustuksia niin Suomessa kuin EM-kisoissa.

SAJL Hall of Fame - #16 Ari Ollila v.2010

Ari Ollilan ammattimainen tuomarityöskentely kantoi aina ammattilaissarjoihin asti.

Ari Ollila valittiin ensimmäisenä suomalaistuomarina yhdessä Juuso Hämäläisen kanssa vuonna 1995 tuomitsemaan  ammattilaissarja NFL Europen otteluita. Ollila on ollut amerikkalaisen jalkapallon erotuomaritoiminnan pioneerejä Suomessa.  Hänellä on takanaan yli kahdenkymmenen vuoden kokemus Vaahterliigan tuomarina ja niistä suurin osa päätuomarin roolissa.  Lisäksi Ari Ollila on ollut tuomitsemassa useissa EM-kisoissa ja muissa kansainvälisissä arvo-otteluissa. Ollilalla on ollut myös vankka rooli erotuomarikerho AJEK:in toiminnan kehittämisessä. Hän on myös  mm. kääntänyt sääntöjä suomeksi sekä toiminut erotuomarikouluttajana.