Tiina Leskinen: Olen aina tykännyt etenkin heittopelien puolustamisesta, jota flagi tarjoaa runsaasti.

7.8.2019


Flagin pelaaminen on aina ollut odotettu hetki kaudesta, sillä se on nopeatempoinen ja taktinen peli. Myös kaikki turnausreissut joukkueen kanssa ovat aina olleet täynnä naurua ja iloa.

Mistä innostus / mikä sai sinut aloittamaan flagin?
- Aloitin kaverin houkuttelemana vuonna 2005 pelaamaan semi contact futista, joka oli pelillisesti flagin ja jefun sekoitus. Osallistuimme joukkueen kanssa jo tuolloin myös flagi turnauksiin. Kun naiset siirtyivät Suomessa pelaamaan full contact jefua, niin pelasimme edelleen flagia siinä rinnalla omana lajinaan. Flagin pelaaminen on aina ollut odotettu hetki kaudesta, sillä se on nopeatempoinen ja taktinen peli. Myös kaikki turnausreissut joukkueen kanssa ovat aina olleet täynnä naurua ja iloa. Flagin pelaaminen myös jatkui siinä vaiheessa vuonna 2012, kun lopetin jenkkifutiksen.

Pelipaikka / mikä siinä viehättää?
- Pääasiassa olen pelannut puolustuksen DB:nä niin jefussa kuin flagissa. Flagin parissa olen pelannut toki myös paljon hyökkäystä, joka on ollut omalta osaltaan kivaa vaihtelua puolustamiseen. Takakentän puolustuksen pelipaikat ovat kuitenkin olleet aina itselleni mieluisimmat, sillä siinä pelaaminen perustuu niin paljon vastustajan pelin lukemiseen ja reagointiin. Puolustuksen puolella olen aina tykännyt etenkin heittopelien puolustamisesta, jota flagi tarjoaa runsaasti. Vahvan puolustuksen avaintekijänä on, että koko joukkue pelaa vahvasti yhteen ja luottaa toisiinsa.

Miksi kannattaa aloittaa flagin pelaaminen?
- Se on monipuolista, vauhdikasta ja hauskaa! Flagi tarjoaa mielenkiintoisia haasteita ja mahdollisuuksia kehittyä eri lajitaustoista tuleville pelaajille. 

TOP4 Euroopan joukkueet EM-Israelissa?
Israel, Tanska, Itävalta, Suomi