Suomelle selkeä voitto EM-kisojen avausottelussa.

12.8.2019

Päävalmentaja Mika Eloranta
Päävalmentaja Mika Eloranta
Tytti Kuusinen
Tytti Kuusinen
Joukkueen parhaana pelaajana palkittu Tytti Kuusinen
Joukkueen parhaana pelaajana palkittu Tytti Kuusinen

Voiton takuuna vahva juoksupeli, Tytti Kuusisella neljän maalin päivä.

Naisten EM-kisojen avausottelu Suomen ja Itävallan välillä päättyi Suomen selkeään 50-0 (12-0) -voittoon. Pelin juoni oli alusta asti selvä: Suomi juoksee ja Itävalta vikisee. Suomi aloittikin pelin vahvalla juoksupelillä ja heti ensimmäinen hyökkäysvuoro päätyi maaliin asti. Pelin alusta alkaen on selvää, että erityisesti Tytti Kuusinen on vaikea taklattava myös kansainvälisillä kentillä ja Kuusinen saikin kunnian tehdä kisojen ensimmäisen maalin hyökkäyksen linjan raivatessa vahvasti tilaa.

Ottelu toisti samaa kaavaa alusta loppuun. Suomi tyytyi pääasiassa näyttämään monipuolista juoksupeliä ja Itävallan hyökkäys ei juuri eteenpäin päässyt. Itävallan hyökkäys näytti pelissä monipuolisemmin sekä heittoa että juoksua, mutta onnistui vain ajoittain löytämään Suomen puolustuksesta aukkoja etenemiselle.

Suomen päävalmentaja Mika Eloranta oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin:

- Pelisuunnitelman toteutus meni nappiin. Saimme juostua pallon kanssa varsin tehokkaasti ja monen eri pallonkantajan toimesta. Tiesimme että juoksupeli toimii ja sillä pelattiinkin sitten lähes koko peli. Puolustus pelasi kurinalaisesti eikä Itävallalla riittänyt nopeus meitä vastaan ja saimme hyvin pysäytettyä heidät. Kokonaisuudessaan hieno, koko joukkueen voitto.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Tytti Kuusinen. Suomen seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 14.8. Ruotsia vastaan klo 17 Suomen aikaa, Ruotsi kohtaa kisojen avauspäivän iltaottelussa Iso-Britannian.

Ottelun pisteidentekijät:
6 - 0 Tytti Kuusinen
12 - 0 Tytti Kuusinen
20 - 0 Tytti Kuusinen (Emilia Kemppi)
28 - 0 Emilia Kemppi (Tytti Kuusinen)
36 - 0 Mari Jääskelä (Aino Lepojärvi)
43 – 0 Tytti Kuusinen (Sanni Seppälä)
50 – 0 Aino Lepojärvi (Sanni Seppälä)