Suomen naiset valmiina Ruotsin kaatoon

14.8.2019


Naisten maajoukkueella edessään tärkeä peli Ruotsia vastaan: voittaja vahvoilla Euroopan mestariksi.

 

Naisten EM-kisat jatkuvat keskiviikkona 14.8. kun ensimmäisenä kisapäivänä Itävallan 50-0 -lukemin murskannut Suomi kohtaa kisojen ensimmäisestä yllätyksestä vastanneen Ruotsin. Ruotsi pelasi kisojen avauspäivänä ennakkoon selkeästi vahvemmaksi odotettua Iso-Britanniaa vastaan ja voitti tiukan kamppailun kenttäpotkumaalin turvin lukemin 9-6 (6-0).

- Ruotsin pelinkutsuminen oli Iso-Britanniaa vastaan hyvää ja lisäksi heillä kävi jonkin verran ihan tuuriakin. Iso-Britannian hyökkäys taas nojasi voimakkaasti pelkästään Ruth Mattan juoksupeliin ja sitä Ruotsi sai hidastettua sen verran, että saivat ottelusta voiton itselleen, toteaa naisten maajoukkueen päävalmentaja Mika Eloranta. 

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet toisensa vuosittaisen ystävyysottelun merkeissä ja viime syksynä Ruotsi oli jo vähällä ottaa ensimmäisen voittonsa Suomea vastaan, pelin päättyessä Suomelle 21-20. Perinteinen Ruotsi-ottelu ja EM-kisojen yksi pelattu kierros antavat Suomelle keskiviikon otteluun aivan erilaiset valmistautumismahdollisuudet kuin mitä maanantain Itävalta-otteluun oli. Joukkue onkin valmistautunut otteluun tiiviisti niin luokkahuonesessioiden kuin treenienkin parissa. 

- Meillä on hyvin videomateriaalia Ruotsista sekä viime syksyltä että maanantailta. Syksyn ottelussa annoille heille liian monta turnoveria ja teimme isoja virheitä, joista Ruotsi pääsi rankaisemaan. Ne virheet on tunnistettu, samoin maanantain Itävalta-pelissä tehdyt virheet, kertoo Eloranta.

Suomen joukkueessa ottelun merkitys tiedostetaan hyvin, sillä ottelun voittaja on hyvin vahvasti matkalla Euroopan mestariksi, vaikkakin tulevan lauantain otteluiden lopputulokset voivatkin vielä vaikuttaa lopullisiin sijoituksiin. Ruotsin joukkue on saanut itseluottamusta ja lisäenergiaa Iso-Britannia -voitosta, eikä Suomella varmasti ole vaikeuksia latautua Ruotsi-peliin. Eloranta odottaakin keskiviikolta kovaa peliä: 

- Itävaltaa vastaan pääsimme aika helpolla ja käytimme esimerkiksi hyökkäyksessä hyvin tiivistettyä pelivalikoimaa. Nyt vastus tulee olemaan aivan eri luokkaa. Me olemme valmistautuneet hyvin, nyt pitää vain mennä kentälle ja näyttää mitä osaamme.


Suomi - Ruotsi keskiviikkona 14.8. Klo 17 Suomen aikaa. Ottelun näet livenä täällä

Suomen aloittavat kokoonpanot: 

Hyökkäys:
QB #9 Hartikainen Emilia
RB #6 Kemppi Emilia
RB #34 Kuusinen Tytti
WR #1 Rasilahti Anne
WR #3 Seppälä Sanni
WR #11 Nirhamo Kirsti
OL #51 Rontu Heli
OL #60 Nikula Venla
OL #71 Alanko Anni
OL #76 Koskenniemi Riikka
OL #77 Saarenpää Anna-Kaisa

Puolustus:
DL #75 Lehtinen Minna
DL #97 Rahkonen Hilkka
DL #98 Pekkarinen Laura
LB #20 Niemi Tytti
LB #30 Möttönen Tiina
LB #31 Saastamoinen Essi
LB #41 Kero Elina
DB #15 Tuovinen Jonna
DB #18 Koponen Noora
DB #39 Rantanen Heta
DB #40 Suvioja Tiina