Suomelle taisteluvoitto naisten EM-kisoissa - Ruotsi taipui viime hetken maalilla lukemin 27-20

15.8.2019

Päävalmentaja Mika Eloranta
Päävalmentaja Mika Eloranta
Tytti Kuusinen
Tytti Kuusinen
Sanni Seppälä
Sanni Seppälä
Anne Rasilahti
Anne Rasilahti

Suomen ja Ruotsin kohtaaminen naisten EM-kisoissa tarjosi viime syksyn kaltaisen jännitysnäytelmän. Tuolloin Suomi voitti ottelun lopulta yhdellä pisteellä. Tällä kertaa voittolukemat olivat Suomelle 27 - 20 (7 - 0).

Ottelun alku oli kuin jatkoa Suomen maanantaiselle Itävalta-pelille, kun Suomi siirtyi 7-0 -johtoon Tytti Kuusisen juostessa pallon maaliin heti pelin toisella hyökkäysyrityksellä ja Sanni Seppälän onnistuessa lisäpistepotkussa. Heti perään Suomen puolustus pakotti Ruotsin luopumaan pallosta lentopotkulla oman hyökkäysvuoronsa päätteeksi ja hetken näytti, että Suomi menee menojaan. Ruotsin puolustus sai kuitenkin pelistä kiinni ja pysäytti Suomen seuraavan hyökkäysvuoron ja pian myös Ruotsin hyökkäys alkoi saada onnistumisia aikaan. 

Ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan enää nähty pistesuorituksia, vaikka molemmat joukkueet onnistuivatkin pääsemään lähelle maalialuetta. Maalialueen läheisyydessä hyökkäysten otteissa alkoi kuitenkin näkyä hermostuneisuutta samaan aikaan kun puolustukset saivat parannettua otteitaan. 

Toisella puoliajalla pelistä tuli tiukka tahtojen taistelu. Ruotsi siirtyi ensin kahdella perättäisellä touchdownilla johtoon, mutta Suomi ei tästä hermostunut, vaan meni Mari Jääskelän ja Tytti Kuusisen maaleilla 20 - 14 -johtoon. Ruotsin tasoitettua ottelun vielä kertaalleen, oli pelikello loppujen lopuksi Suomen puolella, kun Emilia Hartikaisen heitto löysi Anne Rasilahden ja Suomi siirtyi lisäpistepotkun onnistuessa 27 - 20 -johtoon noin 10 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Tämän jälkeen Ruotsi ei enää pystynyt pistesuorituksiin. 

- Kaikki kunnia Ruotsille. He ovat kehittyneet todella paljon, heillä on kova, fyysinen, hyvin valmennettu linja ja he pelaavat koko joukkueena hyvällä pursuitilla puolustuksessa, kehui naisten maajoukkueen päävalmentaja Mika Eloranta vastustajaa. 

Omilleen Eloranta antoi niin risuja kuin ruusujakin: 

- Teimme useamman pahan virheen, jotka olisivat voineet kääntää ottelun Ruotsille. Toisen puoliajan alussa momentum oli jo siirtymässä Ruotsille virheidemme seurauksena, mutta niin vain tämä joukkue sai vielä ottelun käännettyä itselleen. Lopussa koko joukkueelta erittäin hieno nousu ja kova tahtotila voittaa ottelu. Viimeinen maali ja puolustuksen viimeinen downi olivat täynnä voitontahtoa. 

EM-kisat huipentuvat kahden välipäivän jälkeen lauantaina, kun Ruotsi kohtaa Itävallan klo 17 ja Suomi Iso-Britannian klo 21. Eloranta odottaa innostuneena ja luottavaisena lauantain ottelua, josta Suomelle riittää tasapeli Euroopan mestaruuden varmistamiseen. 

- Iltaottelu ja briteillä tukenaan äänekäs kotiyleisö. Britit pelasivat tasaisesti Ruotsin kanssa eli varmasti kova peli tiedossa. 

 

Suomen pisteidentekijät Ruotsi-ottelussa:
7 - 0 Tytti Kuusinen (Sanni Seppälä)
14 - 14 Mari Jääskelä (Sanni Seppälä)
20 - 14 Tytti Kuusinen
27 - 20 Anne Rasilahti (Sanni Seppälä)

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Tytti Kuusinen