Naisten Vaahteraliiga

Helsinki Wolverines
Turku Trojans
Tampere Saints
Raisio West Coast Phoenix

 

 

Naisten Vaahteraliiga – Euroopan kovin ja yksi maailman seuratuimmista naisten sarjoista

 

 

Kausi 2020: Sarja pelataan 4 joukkueen voimin


Naisten Vaahteraliigassa pelaa kaudella 2020 4 joukkuetta: Helsinki Wolverines, Turku Trojans, Tampere Saints sekä uutena tulokkaana West Coast Phoenix Raisiosta. Alunperin sarjaan ilmoittautunut Kuopio Steelersin naisten joukkue joutui vetäytymään sarjasta koronapandemin aiheuttamien esteiden takia.

Sarjaohjelma julkaistu

Naisten Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin toukokuussa. Sarjan mestaruutta puolustaa Helsinki Wolverines ja uutena joukkueena mukana taistelee West Coast Phoenix Raisiosta.

Wolverines rakentamassa dynastiaa

Helsinki Wolverines on ottanut kolmen viimeisen kauden aikana paikkansa suomalaisen jenkkifutiksen ykkösenä naisten sarjoissa. Joukkue tähtää neljänteen perättäiseen maljaan mutta suurimmat tavoitteet ovat asetettu Suomen ulkopuolelle. Tästä kertoo joukkueen päävalmentaja Pekka Lamminsalo:

-Vuonna 2020 panostamme sekä pelaajamäärän ja taustaorganisaation vahvistamiseen. Päämääränä on pelaajien perustason kehittäminen siten, että joukkueen sisäinen tasoero pienenee. Totta kai haluamme jatkaa menestymistämme Suomessa.  Kansainvälisillä kentillä haluamme kartoittaa kansainvälisiä mahdollisuuksia sekä joukkueelle että yksittäisille pelaajille ja kaataa vähintään yhden yhdysvaltalaisen joukkueen lähiaikoina.

Wolverines osallistuu syyskuun alussa New Yorkissa kansainväliseen Transatlantic Trophy turnaukseen. Wolverinesin ohella mukana on joukkue Meksikosta,  Ruotsista ja kolme USA:sta. Viime vuonna suomalaiset voittivat vastaavassa turnauksessa Birminghamissa Iso-Britanniassa paikalliset Lionsit 39-8, mutta hävisivät yhdysvaltalaiselle New York Sharksille tasaisen ottelun jälkeen 27-14. Lisää Transatlantic Trophy-turnauksesta voit lukea tästä.

Nousijajoukkue haluaa voittaa kotiottelunsa

West Coast Phoenix voitti kaudella 2019 seitsemän kahdeksasta pelaamastaan divisioonapelistä. Ainoan tappionsa raisiolaiset kärsivät sarjan finaalipelissä hieman yllättäen Mikkeli Bouncersin voitettua tiukan kampailun 6-8. Finaalitappiostaan huolimatta Phoenix katsoi organisaationsa ja joukkueensa olevan kypsä korkeimmalle sarjatasolle.  Sarjanousijan päävalmentaja Joni Lehtomäki kuvaa joukkueensa tavoitteita näin:

-Alkuperäinen tavoitteemme oli säilyttää liigapaikka ensimmäisen vaahterakauden jälkeen, mutta nyt joukkuemäärän vähennyttyä tavoitteeksi on asetettu voittaa kotiottelut. Joukkue on kasassa, pelaajasopimuksia 40 ja nyt vain opetellaan pelaamaan yhdessä.

Naisten Vaahteraliigan sarjapäälliköksi nimitetty Petra Eloranta

Toukokuun puolessa välissä käynnistyvän naisten Vaahteraliigan sarjapäälliköksi on nimitetty mm. naisten maajoukkueen joukkueenjohtajan roolistaan tuttu Petra Eloranta. Viime aikoina tehtävää on hoitanut oto-periaatteella Roope Noronen. Eloranta odottaa tiivistä yhteistyötä sarjan seurojen kanssa:

-Toivon, että pystyn hyödyntämään pitkää historiaani jenkkifutiksen seuratyössä ja olemaan seurojen tukena mahdollisissa hallinnollisissa haasteissa. Koen että lajin kehittäminen ja esille tuominen onnistuu parhaiten, kun teemme sitä yhdessä seurojen kanssa.

Nyt julkaistavaa sarjaohjelmaa täydennetään sitä mukaan, kun joukkueet saavat vahvistukset kenttävuoroistaan. Ohjelmaan voit tutustua tästä.