Lasten turnaussarjat käyntiin ystävyysturnauksella huhtikuussa

14.2.2019

U9 ja U11 -ikäluokat pelaavat tänä kesänä viimeistä kertaa avoimessa sarjamuodossa, eli sarjaan otetaan mukaan joukkueita myös kauden aikana. Kaudesta 2020 alkaen myös U9 ja U11 -sarjoihin ilmoittaudutaan etukäteen, kuten muihinkin ja joukkueille asetetaan otteluohjelmat. Muutos tehdään, jotta kaikille osallistuville joukkueille saadaan tasaiset määrät otteluita.

 

Lasten ikäluokkien toiminta on viime vuosina vakiintunut hyvälle tasolle ympäri Suomea. U13-divisioonasarjaan ilmoittautui 6 joukkuetta ja U11 -sarjaan 7 joukkuetta. U9-joukkueita on talvella ollut vasta 2, mutta toivotaan, että porukan pienimmille saadaan myös omia otteluita kesän aikana. U13-ikäluokan SM-sarjassa on huikeat 9 joukkuetta ja 11 kierrosta otteluita.

Kevään toiminta käynnistyy tutusti ystävyysturnauksissa. Ensimmäisen ystävyysturnauksen järjestää Kouvola Indians huhtikuussa ja toisen Porvoo Butchers toukokuussa. Yhden sijaan tänä keväänä seurat ehtivät siis koetella talvella opittuja taitoja peräti kahdessa ystävyysturnauksessa, ennen varsinaisen U13-divisioonasarjan käynnistymistä United Newland Crusadersin turnauksessa. UNC-turnauksen pitopaikka on joko Lohja tai Sipoo, kentän osoite vahvistetaan myöhemmin.

Kesäkuussa ohjelmassa ovat Seinäjoki Corcodilesin ja Hyvinkää Falconsin turnaukset. Lasten kalenteriin jätettiin tänäkin kesänä lomaa juhannuksesta alkaen. Tämän on koettu helpottavan turnauksiin osallistumisen intoa, kun sarjassa on selkeät kevätkierros, kunnon treenitauko ja kesäloma ja syyskierros.

Syyskierroksella ohjelmassa ovat Pori Bearsin ja Turku Trojansin turnaukset elokuussa. Kauden huipentuma tulee olemaan koko perheen tapahtumana toimiva 40-vuotisjuhlamme päätapahtuma, eli Tampereen Ratinalla vietettävä viikonloppu 13.-14.9., jonne paikallisseura Tampere Saints järjestää lasten turnauksen kaiken liiton ja seurojen järjestämän yhteisen ohjelman lisäksi. Viikonloppuna pelataan myös miesten Vaahteramalja-ottelu.

Syyskierroksen viimeiset viralliset sarjaottelut pelataan Kuopio Steelersin isännöimässä turnauksessa. Kauden päättää Helsinki East City Giantsin ystävyysturnaus Helsingissä. Molemmat turnaukset pelataan syyskuussa. 

Luvassa on takuuvarmasti vauhtia ja turvallisia pelitilanteita kymmenellä eri paikkakunnalla kesän aikana.