Snowbowl -päätös ja kesän nuorten turnaukset

18.2.2019

SAJL:n nuorisovaliokunta myönsi tammikuussa Vantaa TAFT:ille oikeuden järjestää turnauksen U9-U13 ikäluokille ja U15 -ikäluokan ystävyysturnauksen liiton sääntöjen mukaisesti.

SAJL:n nuorisovaliokunta myönsi tammikuussa Vantaa Taftille oikeuden järjestää turnauksen U9-U13 ikäluokille ja U15 -ikäluokan ystävyysturnauksen liiton sääntöjen mukaisesti. TAFT haki tämän jälkeen poikkeuslupaa peluuttaa turnauksessa joukkueilla useampia otteluita, kuin turnauksissa on sallittu sekä lisäksi U15 joukkueiden peluuttamista nuoremmille ikäluokille tarkoitetulla pelikentällä. SAJL:n liittohallitus katsoi, ettei perustetta poiketa yhteisistä toimintasäännöistä ole esitetty ja päätti, että TAFT:in tulee järjestää turnauksensa samoilla säännöillä kuin kaikkien muidenkin jäsenseurojen. Valitettavasti TAFT on ilmoittanut, ettei se järjestä lasten turnausta.

Samassa yhteydessä SAJL:n hallitus vahvisti nuorten aikataulun kesälle 2019. Ensimmäinen turnaus pelataan huhtikuun puolivälissä ja seuroilla on yhä mahdollisuus järjestää kilpailusarjojen ulkopuolisia ystävyysturnauksia U15 -ikäluokasta vanhemmille pelaajille hakemalla niihin lupaa ikäluokan sarjapäälliköiltä.