Lasten ja nuorten sarjakirja 2019 ja kautta koskevat muutokset vahvistettu - sarjakokouksessa esitetyn mukaisesti

31.3.2019

U20-ikäluokan myötä edustamisessa muutoksia. 7vs7 ja 9vs9 yksittäisotteluille 4 x 10 min peliaika. Turnauksiin osallistuminen viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumanhallinnan kautta.

SAJL:n liittokokous vahvisti 27.3.2019 kokouksessaan lasten ja nuorten sarjakirjan kaudelle 2019. Keskeisenä muutoksena kaudelle on U20-ikäluokan käynnistäminen, joka muuttaa nuorten ikäluokissa edustamisen oikeuksia voimassa olevaan nuorten kilpailujärjestelmään nähden.

Kaikissa yksittäin pelattavissa otteluissa, joissa kentällä on vähemmän kuin 11 pelaajaa per joukkue, siirrytään 4 x 10 minuutin peliaikaan. Peliajan lyhentäminen perustuu viime kausista tehtyyn analyysiin, jossa peliajat venyivät kenttäkoon ja miehistömäärän pienentyessä virallisesta - etenkin silloin, kun molemmat pelaavat joukkueet onnistuivat usein maalinteossa. Kellonkäytön osaamisessa on vaihtelua, mutta se ei yksin selitä otteluiden kestoa. Ylipitkä peliaika lisää tarpeettomasti pelaajan riskiä loukkaantumiseen, mikäli vaihtopelaajien määrä on pieni.

Muutos on tehty myös turnaussarjoihin ilmoittautumisissa. Seurojen pyytäessä tukea maksutrafiikin hallintaan, päätettiin toiminta siirtää toimistolle. Tämä edellyttää jatkossa jokaiseen turnaukseen määräaikaan ilmoittautumista SAJL:n tapahtumanhallinnassa, sillä ilmoittautuminen sulkeutuu 2 viikkoa ennen turnausta. Toimisto tilittää ilmoittautumismaksut edelleen järjestävälle seuralle. Mahdolliset peruutukset käsitellään tilityksen jälkeen järjestävän seuran kanssa. Maksut ja prosessi kuvattu sarjakokousmateriaalin loppuun.

 

Vantaan sarjakokouksessa runsas osanotto

SAJL:n lasten ja nuorten sarjakokoukset pidettiin 24.3.2019 Sokos Hotel Vantaan tiloissa. Läsnä oli yli neljäkymmentä osallistujaa ympäri Suomea sekä koko nuorten sarjapäällikköryhmä.

Kokous aloitettiin yhteisillä asioilla, joista keskeisiä olivat maajoukkue- ja projektitoimintaan osallistumisen aktivoiminen sekä keskustelun aloitus lippupallotoiminnan hyödyntämisestä osana amerikkalaisen jalkapallon off-season -toimintaa.

Kokouksesta toimeenpantiin lippupallon nuorisotoiminnan kehitysprojekti, jota pohjustavat Porvoo Butchersin Pilvi Ryynänen ja Turku Trojansin Pasi Sillgren. Tavoitteena on keksiä vaihtoehtoisia tapoja tuoda lippupallo - mahdollisesti tuleva Olympialaji - osaksi seurojen arkea, niin että se tukisi jenkkifutista sekä aikataulullisesti että toiminnallisesti. 

Ikäluokkakohtaisissa sarjakokouksissa käytiin läpi kaikki kauteen vaikuttavat asiat sekä tutustuttiin sarjassa toimiviin seuroihin.

 

Sarjakokouksessa esitetyt materiaalit kokonaisuudessaan sekä liittohallituksen vahvistama sarjakirja ovat tämän sivun oikeassa reunassa. Lisätietoa materiaaleista ja sarjasta vastaavilta.