Turnausinfo

Kesto ja kentät


- turnauksissa peliaika on 2x30min ja ottelulle varataan aina puolitoista tuntia ennen seuraavien pelien alkua. Puoliaika on 5 minuuttia
-kenttiä on varattava riittävästi, mieluimmin vähintään kolme kenttää, kooltaan 30x60yrd  
- kapeammilla kentillä pelin pelaaminen kärsii. Pelaajien turvallisuus voidaan taata paremmin leveillä kentillä. Aikaisempien kokemusten perusteella kentät on syytä varata 9 tunniksi, jotta peleille jää riittävästi aikaa. 

Kenttien välinen vaihtoalue on sallittu vain pelaajille, valmentajille ja huoltajille sekä valokuvaajille. Vaihtoaitiossa tulee pitää mm. vesipullotelineet keskellä aluetta. Jos kenttien ulkoreunoilla on jalkapallomaaleja, tulee ne siirtää tai pehmustaa turvallisuuden lisäämiseksi. Maalialueiden merkintään on suositeltavaa käyttää joustavia kenttämerkkejä, kuten muovikartioita tai end zone-tolppia.

PDF-tiedostoKunniakirja_SAJL.pdf (2.3 MB)
Tsemppari kunniakirja

PELAAJALUETTELOT

Joukkueiden tulee toimittaa SAJL:n virallinen pelaajaluettelo päivättynä ja allekirjoitettuna - ennen pelikauden alkua sarjapäällikölle,  - ja ennen jokaisen ottelun alkua päätuomarille ja vastustajalle allekirjoitetut pelaajaluettelot.  SAJL:n virallinen lasten ja nuorten pelaajaluettelo tulostetaan kotisivujen dokumenteista: http://www.sajl.fi/seurapalvelut/materiaalit/lomakkeet/

Pelaajaluettelosta käy ilmi:
-  pelaajan nimi
- ikä (syntymäaika)
- lisenssitunnus
- pituus
- pelipäivän paino*
- mahdollinen ala- tai yli-ikäisyys sekä pelipaikka ja numero. 
- kotijoukkueen joukkueenjohtaja toimittaa lisäksi kopiot molempien joukkueiden allekirjoitetuista pelaajaluetteloista sarjapäällikölle viimeistään 2 päivää ottelun jälkeen

 

HUOMIO:

U13 Divisioona 5vs5  otteluparit ja aikataulu on valmiina lasten/nuorten sarjakirjassa osiossa ottelut.

 

EROTUOMARIT

Turnauksissa jokainen seura on velvollinen tuomaan vähintään yhden koulutetun erotuomarin/ joukkue mukanaan turnaukseen. Erotuomareiden nimeäminen on tehtävä 2 viikkoa ennen  turnausta. Ilmoitukset tehdään  sähköisellä lomakkeella. 

Kaikissa turnausotteluissa tulee olla ainakin kaksi SAJL:n virallista, koulutettua erotuomaria. Näiden puuttuessa langetetaan sakko.

Turnausjärjestäjällä on oltava turnausaamuna aikataulu erotuomareiden otteluista.

Kaikilla tuomareilla on oltava vähintään tuomaripaita, pilli ja keltainen tuomariliina sekä muistiinpanovälineet, johon merkataan maalit, maalintekijät ja ulosajorangaistukset.

Kunkin pelin jälkeen ottelutulokset tulee merkata esim. taululle, jotta turnauksen osallistujat voivat sitä helposti seurata.

Tuomareille on myös annettava joukkueiden pelaajaluettelot, jotta Y ja YY sekä painorajaa voi seurata.

TURNAUKSIIN ILMOITTAUTUMINEN 

Viimeinen ilmoittautumispäivä  U11 ja U9-nuorten turnauksiin on neljä viikkoa ennen turnausta. Joukkueet ilmoittavat onko joukkue omista pelaajista koostuva vai yhdistelmäjoukkueeseen osallistuva. 

U13-turnaussarja on suljettu kilpasarja, joissa turnauksiin on ennalta määrätty sarjaohjelma liiton sivuilla. 5 joukkuetta (5 turnausta) AvsB  EvsC  BvsE CvsD  DvsA

Tarvittava erotuomarimäärä (tuomari/joukkue)
Pelikenttä (-kentät)
Alustava aikataulu
Kartta ajo-ohjeineen
Tiedot majoitus- ja ruokailumahdollisuuksista
Mahdollisuudet U11&U9-yhdistelmäjoukkueille

Kutsu on lähetettävä kaikille sarjaan ilmoittautuneiden joukkueiden valmentajille ja yhdyshenkilöille kaksi viikkoa ennen turnausta. Turnauskutsu on lähetettävä myös sarjapäällikölle. Turnauskutsut sekä ilmoittautuminen U11&U9 nuorten turnauksiin ovat nähtävillä:

http://www.sajl.fi/sarjat/nuoret/u11-u9-turnausinfo/

U13 divisioonassa pelaavat joukkueet, ilmottautukaa järjestelmän kautta. Järjestäjäseura tarvitsee mm. joukkueen ruokailu- ja erotuomaritiedot ja laskutustiedot menevät liiton toimistolle samalla.

OSALLISTUSMISVAHVISTUS U11 ja U9 NUORISSA

Niille joukkueille, jotka ovat ilmoittautuneet asianmukaisessa järjestyksessä ja jotka ovat mahtuneet turnaukseen, on osallistumisvahvistuksessa annettava tarkemmat tiedot seuraavista asioista:

 • ilmoittautuminen
 • tuomarilista
 • turnauspäällikkö
 • turnauslääkäri
 • pelikenttä (-kentät)
 • pukuhuoneet
 • ottelujärjestys ja mahdollinen lohkojako
 • tarkka aikataulu
 • kartta tarkkoine ajo-ohjeineen, linkki internetissä
 • tarvittaessa tiedot majoituksesta
 • tiedot ruokailusta
 • tsemppari-, tms. Fair Play-palkinnot

TURNAUSTULOKSET

Turnauksen jälkeen järjestävän seuran on ilmoitettava osallistuneet joukkueet ja ottelutulokset liittoon sähköisellä kaavakkeella.

http://www.sajl.fi/sarjat/nuoret/ottelutulosten_tiedotuskaavake_2/

JURY 

Turnausluonteen vuoksi ei protesteja voida käsitellä SAJL:n normaaleissa elimissä. Juryn olemassaolo on varotoimenpide. Juryn muodostaa turnaustuomari, SAJL:n edustaja/turnaukseen nimetty turnaustarkkailija sekä kaksi turnaukseen osallistuvan seuran edustajaa.  Juryn jäsen ei voi käsitellä oman joukkueensa tai seuransa ottelua, eikä myöskään ottelua, jossa joukkueella on ollut tuomari, jos protesti koskee tuomarityösken telyä.

TURNAUSLÄÄKÄRI 

Turnauksessa on oltava lääkäri jatkuvassa valmiustilassa. Lääkäri ei voi osallistua samanaikaisesti muihin turnaus- tai joukkuetehtäviin. Turnauksessa voi olla lisänä ensiaputaitoisia henkilöitä. Lääkärin puuttuessa langetetaan sakko

SÄÄNNÖT JA SÄÄNTÖPOIKKEAMAT

Sarjoissa noudatetaan SAJL:n kilpailusääntöjä seuraavin näissä säännöissä määrätyin poikkeuksin. Muuten peliä säädellään kuten SAJL:n virallisissa kilpailusäännöissä. 

Kaudelle 2018 vahvistetut säännöt ovat luettavissa: http://www.sajl.fi/seurapalvelut/materiaalit/ saannot-sarjakirjat/

IKÄLUOKAT JA PAINORAJOITUKSET 

Painorajat on laadittu pelaajien turvallisuuden varmistamiseksi.

Sarja U13 - 75 kg painoraja pallolliselle pelaajalle, pelipaikat QB, WR, RB, TE.

Sarja U11 - 55 kg painoraja pallolliselle pelaajalle, pelipaikat QB, WR, RB, TE.

Sarja U9   - 45 kg painoraja pallolliselle pelaajalle, pelipaikat QB, WR, RB, TE.

U9-U11 -sarjoissa on minimipainoraja pelaajalle 25 kg.

Paino on kunkin pelaajan pelipäivän paino, vaatteet päällä, ilman kypärää ja hartiasuojaa.  Pelipäivän paino merkitään pelaajaluetteloon. Varatkaa vaaka ja sellainen paikka missä lapsen voi punnita (tarvittaessa) rauhassa vain sarjapäällikön ja lasta edustavan vanhemman kanssa)

Valmentaja ja joukkueenjohtaja ovat vastuussa, että joukkueen pelaajien painot on merkitty oikein ja päävalmentaja vastaa lasten turvallisesta peluuttamisesta. Pelaajaluetteloon merkitään kukin pelaaja vain yhden kerran. Epäilyttävissä tilanteissa tai vastustajan joukkueenjohdon (joukkueenjohtaja tai päävalmentaja) pyynnöstä sarjapäällikkö voi suorittaa pelaajan painon tarkistuspunnituksen. Punnitus voidaan suorittaa ennen tai jälkeen ottelun, ei ottelun aikana.

Kukin pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta koko kauden ajan suljetussa sarjassa (U13) tai kussakin turnauksessa avoimessa sarjassa (U11, U9). Eli vain yhdessä pelaajaluettelossa pelaajan nimi.

PELIAIKA 

Turnauksissa peliaika on 2x30 min ja ottelulle varataan aina puolitoista tuntia ennen seuraavien pelien alkua. Puoliaika on 5 minuuttia. • Joukkueella on kaksi 1 minuutin kestävää aikalisää per puoliaika.  • Aikalisä katkaisee pelikellon.

TURNAUSTOIMISTO

Turnaustoimisto tulee olla erillään muusta toiminnasta, vähintään niin, ettei pelaajaluettelot ja muut henkilökohtaiset tiedot joudu vääriin käsiin kuin niitä tarvitseville, turnaustoimisto pitää olla kokoajan miehitetty tai ainakin lukossa kun siellä ei ole henkilöä. ( tietosuoja)

MUISTILISTA

 • ilmoittautuminen
 • tuomarilista
 • turnauspäällikkö
 • turnauslääkäri
 • pelikenttä (-kentät)
 • pukuhuoneet; vettä oltava saatavilla
 • ottelujärjestys ja mahdollinen lohkojako
 • tarkka aikataulu
 • kartta tarkkoine ajo-ohjeineen, linkki internetissä
 • tarvittaessa tiedot majoituksesta
 • tiedot ruokailusta
 • tsemppari-, tms. Fair Play-palkinnot, yleensä yks per joukkue per turnaus. Esim turnauspäällikkö valitsee. ( huom; ei saa olla u9-u11 ns. paras pelaaja palkinto, koska ei pelata paremmuudesta)
 • Turnaustulokset
  Turnauksen jälkeen järjestävän seuran on ilmoitettava osallistuneet joukkueet ja ottelutulokset liittoon sähköisellä kaavakkeella.
 • http://www.sajl.fi/sarjat/nuoret/ottelutulosten_tiedotuskaavake_2/
 • Osallistumismaksu
  Turnausmaksu on 80€/joukkue (ikäluokka), kun joukkueella on 1 nimetty tuomari. Puuttuvasta tuomarista on maksettava 160€:n turnausmaksu/joukkue. Lisäksi U13 ja U11- joukkueiden ilmottautumiseen lisätään 20€ toimiston käsittelymaksu.Tuomaripalkkio 10 € per tuomari/ottelu. 
 • Ruokailuiden hinnat täytyy ilmoittaa, jos ne haluaa samalle laskulle turnausmaksun kanssa.

 

TURNAUKSEN JÄRJESTÄMINEN


U11- ja U9-nuorten joukkueiden ilmoittautuminen tapahtuu 4 viikkoa ennen turnausta. Erotuomareiden ilmoittaminen on tehtävä 2 viikkoa ennen turnausta. Molemmat ilmoitukset tehdään turnaussivulla olevalla sähköisellä lomakkeella.

 

Ilmoittautuminen U11 ja U9 nuorten joukkueella turnaukseen

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä U11&U9 nuorten turnauksiin on neljä viikkoa ennen turnausta. Joukkueet ilmoittavat onko joukkue omista pelaajista koostuva vai yhdistelmäjoukkueeseen osallistuva.

Turnausmaksu on 80€/joukkue (ikäluokka), kun joukkueella on 1 nimetty tuomari. Puuttuvasta tuomarista on maksettava 160€:n turnausmaksu/joukkue. U11 ja U13- sarjoissa maksetaan lisäksi liiton käsittelymaksu 20€. Tuomaripalkkio on 10 € per tuomari/ottelu. Yhdistelmäjoukkueen turnausmaksu jaetaan osallistuvien pelaajien lukumäärän suhteessa.

Ottelukutsut voidaan esittää SAJL:n nettisivuilla mahdollisimman ajoissa. Oikeat osoitteet myös navigaattorille ja uusi sekä vanha nimi pelikentälle.

Turnauskutsu

Järjestävän seuran tulee ilmoittaa turnauskutsussaan seuraavat tiedot:

Tarvittava tuomarimäärä (tuomari/joukkue)
Pelikenttä (-kentät)
Alustava aikataulu
Kartta ajo-ohjeineen
Tiedot majoitus- ja ruokailumahdollisuuksista
Mahdollisuudet U11&U9-yhdistelmäjoukkueille

Kutsu on lähetettävä kaikille sarjaan ilmoittautuneiden joukkueiden valmentajille ja yhdyshenkilöille kaksi viikkoa ennen turnausta. Turnauskutsu on lähetettävä myös sarjapäällikölle. Turnauskutsut sekä ilmoittautuminen U11&U9 nuorten turnauksiin ovat nähtävillä:

http://www.sajl.fi/sarjat/nuoret/u11-u9-turnausinfo/

Osallistumisvahvistus U11 ja U9 nuorissa

Niille joukkueille, jotka ovat ilmoittautuneet asianmukaisessa järjestyksessä ja jotka ovat mahtuneet turnaukseen, on osallistumisvahvistuksessa annettava tarkemmat tiedot seuraavista asioista:

 • ilmoittautuminen
 • tuomarilista
 • turnauspäällikkö
 • turnauslääkäri
 • pelikenttä (-kentät)
 • pukuhuoneet
 • ottelujärjestys ja mahdollinen lohkojako
 • tarkka aikataulu
 • kartta tarkkoine ajo-ohjeineen, linkki internetissä
 • tarvittaessa tiedot majoituksesta
 • tiedot ruokailusta
 • tsemppari-, tms. Fair Play-palkinnot

Turnaustulokset
Turnauksen jälkeen järjestävän seuran on ilmoitettava osallistuneet joukkueet ja ottelutulokset liittoon sähköisellä kaavakkeella.

http://www.sajl.fi/sarjat/nuoret/ottelutulosten_tiedotuskaavake_2/

Osallistumismaksu
Turnausmaksu on 80€/joukkue (ikäluokka), kun joukkueella on 1 nimetty tuomari. Puuttuvasta tuomarista on maksettava 160€:n turnausmaksu/joukkue. Lisäksi U11- ja U13-sarajoissa tulee liiton käsittelymaksu 20€. Tuomaripalkkio 10 € per tuomari/ottelu. 

Ilmoittautuminen
Turnaukseen on ilmoittauduttava turnauskutsun mukaisesti U11 ja U9 sarjoissa. U13 joukkueiden ilmoittautuminen kaikkiin turnauksiin tapahtuu sarjaan ilmoittautumalla. Ottelukaavio on ennalta määritelty.

Lääkintähuolto
Turnauksissa on oltava paikalla nimetty lääkäri. Vierasjoukkueet voivat myös ilmoittaa mukana matkustavasta lääkärihenkilökunnasta järjestäjille. Vastuu koko turnauksen ajan kestävästä lääkäripäivystyksestä on järjestävällä seuralla. Turnauksen järjestäjän on myös huolehdittava, että kuljetukset sairaalaan ym. voidaan tarvittaessa hoitaa viipymättä.